Axl Rose vastaili yleisön kysymyksiin Lontoossa – Uutta Guns N’ Roses- ja AC/DC-materiaalia kenties tulossa

Harvoin haastatteluja antava Rose osallistui tiistaina kyselytuntiin Lontoon Chinatownissa
8.6.2016 16:58

Lontoon Chinatownissa järjestettävässä China Exchangessa pidetään suosittuja ”60 minutes with…” -keskusteluja, joissa yleisö pääsee kysymään vaihtuvilta vierailta kaikesta maan ja taivaan väliltä. Sarjassa vierailee näyttelijöitä, poliitikoita, muusikoita sekä muita artisteja ja mielenkiintoisia vaikuttajia.

Tällä viikolla ”kyselytunti” sai hyvin yllättävän vieraan. Normaalisti kitsaasti haastatteluja antava Axl Rose piipahti paikalle ja jutteli rennon oloisesti yleisön kanssa niitä näitä.

Axl oli silminnäkijöiden mukaan puoli tuntia myöhässä keskustelusta, mikä on myöhästelystä lähes taidetta tehneelle Guns N’ Roses -nokkamiehelle lyhyt aika. Keskustelua vetänyt David Tang kertoo kuitenkin alkajaisiksi viivästymisen johtuneen Rosesta riippumattomista syistä.

Roselta kysyttiin totta kai Guns N’ Rosesin paluukuvioista ja tulevaisuudesta. Laulajan mukaan yhtye suunnittelee kiertävänsä Iso-Britanniassa ja kenties tekevänsä uutta musiikkia yhdessä.

– Olen esittänyt Slashille ja Duffille joitain omia ideoitani ja ainakin he pitivät kuulemastaan, Rose totesi.

Rose myös kiitteli Slashin ja Duffin työmoraalia reunionin yhteydessä, sillä he olivat opetelleet Chinese Democracyn materiaalia pyytämättä.

– Toivon mukaan toimimme tällä kokoonpanolla vielä pitkään.

Viime aikoina Axl Rosea ovat pitäneet kiireisenä myös keikat AC/DC:n keulilla Brian Johnsonin jäätyä kuulo-ongelmien vuoksi sivuun. Yhteistyö AC/DC:n kanssa on sujunut hyvin ja Rosen mukaan hänen ja Angus Youngin kemiat kohtaavat hyvin.

– Olemme käyneet keskusteluja yhteistyöstä. Ehkä teemme vielä musiikkia yhdessä.

Rose sanoo AC/DC:n materiaalin, erityisesti Back In Black -ajan kappaleiden, vaativan laulajalta paljon. Rose kertookin palkanneensa 20 vuoden takaisen äänivalmentajansa pitääkseen äänensä kunnossa ja selviytyäkseen vaativasta urakasta.

AC/DC on parhaillaan Euroopan-kiertueella, jota on jäljellä vielä kolmen konsertin verran Englannissa, Tanskassa ja Saksassa. Sen jälkeen Axl suuntaa Amerikan-kiertueelle Guns N’ Rosesin kanssa. Kiertue alkaa 23. kesäkuuta Detroitista.

Koko tunnin mittainen keskustelu on kuunneltavissa alla:

Lisää luettavaa