Bandcamp vaihtoi omistajaa, useita työntekijöitä irtisanottiin

Noin puolet Bandcampin työntekijöistä irtisanottiin omistajavaihdoksen yhteydessä.
17.10.2023 13:35

Vuonna 2007 perustettu musiikin digitaalinen jakelu- ja suoratoistopalvelu Bandcamp oli ennen Epic Gamesin omistuksessa, mutta Epicin ajauduttua taloudellisiin vaikeuksiin, myytiin Bandcamp musiikin lisensointipalveluita tarjoavalle Songtradrille. Kaupan myötä Bandcampin reilusta sadasta työntekijästä noin puolet on saanut lopputilin, kertovat tuoreet raportit.

”Bandcampin pyörittämisen kustannukset ovat nousseet merkittävästi muutaman viimeisen vuoden aikana. Vaatii säätämistä varmistaaksemme, että toiminta on kestävää ja palvelee artistien ja fanien luomaa yhteisöä. Tarkan arvioinnin jälkeen 50 prosenttia Bandcampin työntekijöistä on ottanut vastaan tarjouksen liittyä Songtradriin. Ne, jotka eivät tarjousta saaneet, saavat eropaketin Epiciltä”, Songtradrista kommentoidaan asiaa.

”Olemme sitoutuneet pitämään Bandcampin palveluna, jota fanit ja artistit rakastavat. Tähän sisältyy myös artistien etuja palvelevat tulonjakosysteemit, Bandcamp Fridays sekä Bandcamp Daily. Toivotamme Bandcampin avosylin mukaan yhteisöömme, joka jakaa saman intohimon musiikkia kohtaan ja palvelee artisteja, levy-yhtiöitä ja faneja, jotka tekevät tämän kaiken mahdolliseksi.”

Monet Bandcampin entiset työntekijät ovat pettyneinä kirjoittaneet aiheesta sosiaaliseen mediaan ja osa etsii nyt kuumeisesti uutta työpaikkaa.

”Kaksi viikkoa epävarmuuden limbossa pyörittyäni olen nyt virallisesti irtisanottu. Kahdeksan Bandcampissa vietetyn vuoden jälkeen kaikki on ohi. Jos siis joku etsii omistautunutta ja ammattimaista kulttuuritoimittajaa, olen käytettävissä”, eräskin irtisanottu työntekijä kirjoittaa X:ssä, joka ennen Twitterinä tunnettiin.

Lisää luettavaa