Beatlesin ikoninen Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band täyttää 50 vuotta – juhlavuoden kunniaksi on luvassa monenlaista julkaisua

6.4.2017 14:28

Beatlesin superklassikko Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band saavuttaa tänä vuonna 50 vuoden kypsän iän, ja merkkivuoden kunniaksi julkaistaan monenlaista nähtävää ja kuultavaa albumin ystäville. Tiedossa on ainakin uusi dokumentti sekä tietysti levyn juhlapainos.

Ensi kuussa tulee Briteissä elokuvateattereihin Alan G. Parkerin ohjaama ja Reynold D’Silvan sekä Alexa Morrisin tuottama It Was Fifty Years Ago Today! -dokkari, joka lupaa katsojien ihmeteltäväksi ennennäkemätöntä videokuvaa kaukaa 1960-luvulta. Pätkässä ovat haastateltavina myös yhtyeen vanha rumpali Pete Best, John Lennonin sisko Julia Baird ja manageri Brian Epsteinin sihteeri Barbara O’Donnell – mitä tähdellistä sanottavaa heillä nyt sitten aiheesta onkaan. Katso dokumentin traileri alempaa.

Itse levystä puolestaan tuodaan kauppoihin uusi painos, jossa on paikattu eräs suuri vääryys: Strawberry Fields Foreverin ja Penny Lanen piti alun perin olla osa Sgt. Peppersiä, mutta levy-yhtiön painostuksesta kappaleet julkaistiinkin erillisenä tuplasinglenä.

Nyt vahinko otetaan takaisin korkojen kera, sillä biiseistä on mukana useita eri ottoja ja uudet stereomiksaukset päälle. Näiden lisäksi bonuksissa on tietysti monenlaista vaihtoehtoista ottoa, surround-miksausta ja making of -dokumenttia. Katso muhkeimman deluxe-version koko anti vaikkapa Classic Rockin sivuilta.

Lisää luettavaa