Keith Richards laukoi haastattelussa kommentteja, jotka saattavat vetää Beatles-fanien kahvit väärään kurkkuun

5.8.2015 23:00

Beatlesin ikoninen Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band -albumi on tapana nostaa joka toisella ”kaikkien aikojen parhaat poplevyt” -listalla ykköseksi, ja niillä lopuillakin se löytyy vääjäämättä top kympistä. Yhdellä listalla sitä ei kuitenkaan ole: Rollari-kitaristi Keith Richardsin henkilökohtaisessa suosikkiluettelossa.

Esquire-lehdelle puhuneelta Keefiltä kysyttiin Rolling Stonesin ja Beatlesin 1960-luvun lopun kokeellisemmista levyistä, eikä mieheltä irronnut ymmärrystä sen paremmin Peppersille kuin Rollareiden Their Satanic Majesties Requestille.

”Minusta he innostuivat liikaa. Ja miksi ei? Jos soittaa Beatlesissa 1960-luvulla, sitä innostuu helposti liikaa ja unohtaa, mitä oikeastaan halusi tehdä. Silloin alkaa tehdä Sgt. Peppersiä”, Richards sanoo haastattelussa.

”Joidenkin mielestä se on nerokas levy. Minusta se on roskaa, vähän kuin Satanic Majesties. Tyyliin ’jos te voitte äänittää kasan paskaa, niin voimme mekin’.”

Richards on muutenkin suorasanaisella tuulella haastattelussa, joten lue koko juttu läpi jos kiinnostaa. Mick Jaggerin kummallisuuden ja Bill Wyman ovat ainakin asialistalla.

Lisää luettavaa