Behemoth-nokkamies Nergal: ”Meissä jokaisessa on vähän Adolf Hitleriä”

Kaikissa on myös vähän hipsteriä, sanoo Adam "Nergal" Darski.

Puolan black metal -ylpeys Behemoth on uransa aikana ollut monesti viranomaisten ja kristillisten tahojen silmätikkuna ja aiheuttanut pahennusta niin musiikillaan kuin ulkomusiikillisilla asioilla. Nyt yhtyeen nokkamies Adam ”Nergal” Darski on antanut Metal Hammerin haastattelussa lausuntoja, jotka ovat varsinkin näinä aikoina omiaan aiheuttamaan närästystä monissa tahoissa.

Darski keskustelee kiertue-elämästä ja hipsterikulttuurista ja sanoo kysyvänsä paikallisilta promoottoreilta aina reitin lähimmälle ”hipsterialueelle”. Laulaja sanoo rakastavansa kahviloita, käsityöläisolutta ja pienpanimoita, vinyylikauppoja ja teattereita.

”Olenko hipsteri? En tiedä, sillä pyrin välttämään kaikki mahdolliset määritelmät. Ihmiset rakastavat lyödä leimoja toisten otsaan ja minun otsassani on paljon tilaa, joten niitä leimoja on enemmän kuin yksi. Jos olen hipsteri, niin hyvä on. Mutta olen miljoonia muita asioita samaan aikaan”, Darski veistelee ja vie keskustelun tästä syvemmille vesille.

”Siitä ihmisluonteen monimutkaisuudessa on kyse. Olemme todella kompleksisia olioita ja teidän kaikkien haukkujien ja syyttäjien on paras ymmärtää se. Mitä nopeammin ymmärrätte, että mitä onnellisempia ja vähemmän turhautuneita olette, sitä vähemmän väkivaltaa ja vihaa osoitatte toisia kohtaan. Koska kyse on vain ja ainoastaan teistä itsestänne.”

”Jokaisessa meissä on sisällä pieni hipsteri. Tiedän, että tämä voi tuntua joistain todella kiistanalaiselta, mutta olen varma, että meissä jokaisessa on vähän Adolf Hitleriä myös pienen prosentin verran. Olemme kaikkea sitä.”