”Hei tyypit, se on rock ’n’ rollia!” – Behemoth-pomo kommentoi QOTSA-laulaja Josh Hommen taannoista potkimiskohua

Puolalaisen death metal -jyrä Behemothin nokkamies Nergal ilmaisee tuoreessa Kerrang!-lehdelle myöntämässään haastattelussa huolensa siitä, että rockista on hyvää vauhtia tulossa ”liian turvallista”. Mies nostaa esimerkiksi tästä Queens of the Stone Age -laulaja Josh Hommen, joka sai Behemoth-kipparin mukaan ”jotakuinkin koko maailman vastaansa” potkaistuaan valokuvaajaa kasvoihin losangelesilaisen radioaseman tapahtumassa viime joulukuussa.

”Toisaalta se oli tietenkin juttu, jonka olisi voinut jättää tekemättä”, mies pohdiskelee. ”Mutta toisaalta tuumin, että ’Hei tyypit, se on rock ’n’ rollia!’ Se voi olla vaarallista. Se voi olla kaoottista. Se voi olla typerää. Se voi lähteä käsistä. Sillä on omat käytöskoodistonsa ja sääntönsä!”

”Ennen vanhaan porukka veti jatkuvasti övereitä, ihmisiä kuoli ja he tappoivat toisiaan. Tässä kulttuurissa on aina käytetty huumeita ja alkoholia, ja se on vain hyväksyttävä, että toisinaan saatamme käyttää niitä hieman liikaa.” Nergal poimii esimerkikseen hakaristein koristeltuja paitoja usein käyttäneen Sex Pistols -basisti Sid Viciousin. ”Täytyy ymmärtää, ettei se tarkoita kundin olevan itse fasisti. Se tarkoittaa, että hän on vihainen, luultavasti vetänyt heroiinia ja täysin sekaisin.”

”Meidän tulee muistaa että tämä genre perustuu vapaudelle ja rehellisyydelle. Joskus rock ’n’ roll voi tehdä kipeää. Jos et halua satuttaa itseäsi, kannattaa kuunnella mieluummin Justin Bieberiä”, Nergal päättää puheenvuoronsa.

Behemoth julkaisee seuraajan vuoden 2014 The Satanistille myöhemmin tämän vuoden aikana ja suuntaa samalla kattavalle Pohjois-Amerikan kiertueelle.