Biffy Clyro listasi kovia juttuja – ja niin tekivät myös Ihsahn, Darkthrone ja Dimmu Borgir

25.1.2013 18:07

Juuri ilmestyneen Soundin sisuksista löytyy kovaa läpimurtoa tekevän Biffy Clyron laulajakitaristin Simon Neilin haastattelu. Skottitrion keulakuva nosti pyynnöstämme esiin myös kolme viime aikoina vaikutuksen tehnyttä yhtyettä – eikä lista nyt täysin yllätyksetön ole.

– Newyorkilainen ”transsendentaalinen blackmetal-yhtye” Liturgy on räjäyttänyt mieleni muun muassa Generation-biisillä. Mahtavaa riffittelyä ja uskomaton tunnelma… Generation taisi olla minulle viime vuoden kovin kappale.

Ja kappas vain: tämähän on loistava biisi! Se soi tässä alla:

– Toisena voisin nostaa esiin Frightened Rabbit -yhtyeen. Heidän Pedestrian Verse -levynsä ilmestyy helmikuussa ja odotan sitä innolla. (Yhtyeen YouTube-sivu löytyy täältä.)

– Päätetään listaus bergeniläiseen punkyhtye Blood Commandiin. Tsekatkaapa heidätkin! (Kappale Five Inches Of A Car Accident soi täällä.)

Kun nyt Biffy Clyron matkassakin päästään tummempiin (ja norjalaisiin) tunnelmiin niin otetaanpa mukaan myös muutaman vuonomaan muusikon listauksiakin.

Dimmu Borgirin kitaristin Silenozin mielestä viime vuoden kovimmat pitkäsoitot olivat:

The 11th Hour – Lacrima Mortis
Tremonti – All I Was
Lynyrd Skynyrd – Last Of A Dyin’ Breed
Hank Williams III – Long Gone Daddy
Katatonia – Dead End Kings

Entä mikä oli viime vuoden paras keikka?

– Yllätän itsenikin vastaamalla näin, mutta Bon Jovi Oslon stadionilla oli miellyttävintä liveantia. Soundit, esiintyminen, tunnelma, oma VIP-paikka – kaikki jutut olivat viimeisen päälle. Niin ja suunnilleen suoraan vieroitushoidosta paikalle ilmestynyt kitaristi Richie Sambora soitti aivan mielettömän hyvin!

(Muista lukea myös Bon Jovin haastattelu uudesta Soundista).

Darkthronen Ted ”Nocturno Culto” Skjellum lämpeni viime vuonna seuraaville tuotoksille:

Antichrist – Forbidden World
Hour Of 13 – 333
Metal Inquisitor – Doomsday For The Heretic
Necrowretch – Now You’re In Hell
Universe – Universe

Entä keikka?

– Pentagrammin konsertti pienessä oslolaisessa keikkapaikassa oli aivan taivaallinen. Tämä iltama oli jopa niin mahtava, että se haastaa kaikkien aikojen keikkakokemukseni… Siis Slayerin Oslossa 1988 – tuona iltana Slayer suorastaan himoitsi verta.  He olivat pysäyttämättömiä.

Otetaan mukaan myös Emperorin kautta soolouralle jo aikoja sitten lähtenyt Ihsahn. Hän ei keikoille ehtinyt, mutta levyt soivat silti:

Krzysztof Penderecki And Jonny Greenwood: Threnody For The Victims of Hiroshima
Jonny Greenwood: The Master – Original Motion Picture Soundtrack
Gojira: L’Enfant Sauvage
Scott Walker: Bish Bosch
Hans Zimmer: The Dark Knight Rises

Lisää luettavaa