Billy Corgan ei enää usko musiikin voivan muuttaa maailmaa paremmaksi – ”Nykypolvilla on vain niin erilainen suhde musiikkiin kuin aiemmilla”

20.2.2017 12:26

Paluuta puuhastelevan The Smashing Pumpkinsin nokkamies Billy Corgan kertoo tuoreella Facebook-videolla uskoneensa kaksikymppisenä voivansa muuttaa maailmaa musiikillaan. Tänä päivänä hän ei kuitenkaan enää jaa tätä samaa uskomusta, mutta sanoo kuitenkin olevansa sinut asian kanssa.

– Mutta se, etten enää ajattele muuttavani maailmaa musiikilla, ei liity omiin ego-ongelmiini. Kun katson ympärilleni, en näe kovin monen muunkaan tekevän niin. Näen ihmisten tekevän musiikkia jollekin maailmanlopun soundtrackille tai jonkinlaiseen outoon Illuminati-juhlaan, Corgan pohtii.

– Ihmisillä on tapana hakeutua sellaisten asioiden äärelle, jotka saavat tuntemaan paremmaksi tai toiveikkaaksi ja taistelemaan hyvän asian puolesta. Joten jos musiikki ei enää ole sitä valtaosalle ihmisistä, niin… Yritän välttää juuri nyt suositun musiikin kritisoimista, sillä silloin tulee myös kritisoitua koko tiettyä sukupolvea eikä se ole tarkoitukseni. Nykypolvilla on vain niin erilainen suhde musiikkiin kuin aiemmilla.

– Kun minä vartuin, oli Beatles jo hajonnut siihen mennessä kun löysin heidät. Mutta se fakta, että on ollut olemassa sellainen yhtye kuin Beatles ja he tekivät kaikkia niitä asioita ja ihmiset edelleen puhuivat bändistä tiettyyn sävyyn ja puhuvat yhä tänäänkin – sitä on vaikea verrata tähän Illuminati-kamaan, Corgan toteaa.

Corgan on juuri saanut päätökseensä Thirty Days -projektinsa, jossa tämä kulki Amerikan halki kolmessakymmenessä päivässä, julkaisten videoita ja musiikkia matkan varrelta.

Lisää luettavaa