Billy Corganilta kysyttiin, voisiko Smashing Pumpkins tehdä klassikkolevyjensä kunniaksi teemakiertueita – tyly vastaus

15.3.2016 18:00

Jos olet elätellyt toiveita kelpo nostalgiatripistä ja vaikkapa Mellon Collie & the Infinite Sadness -albumin kuulemisesta alusta loppuun keikalla – kuten nyt esimerkiksi Cavaleran veljekset soittavat Sepulturan Rootsia juhlakeikoilla – meillä on sinulle huonoja uutisia. Ei tipu, toteaa Billy Corgan ykskantaan.

Rolling Stone -lehteen haastateltu Corgan ilmoittaa, etteivät moiset juhlakiertueet voisi häntä vähempää kiinnostaa. Rolling Stone -haastattelun avainkohtia nosti verkossa esille NME.

– Se, että noustaan lavalle ja soitetaan läpi levy, jota ei ole koskaan tarkoitettu soitettavaksi keikalla siinä järjestyksessä, haiskahtaa konsumerismilta. Sellainen toiminta on musiikkibisneksen pohjasakkaa, enkä usko, että kukaan sellaisia keikkoja tekevä todella nauttii niistä, Corgan sanoo.

– Voisimme tehdä Mellon Collie -juhlakeikan korkeintaan silloin, jos siitä tehtäisiin jonkinlainen Broadway-esitys, jossa musiikki sovitettaisiin uusiksi siihen nimenomaiseen käyttötarkoitukseen.

Mellon Collie & the Infinite Sadness täytti 20 vuotta viime lokakuussa, joten vanhat fanit ovat odotelleet Corganilta tietoa siitä, miten ysäriklassikkoa juhlitaan. Billy on sanoo kuitenkin haluavansa katsoa mieluummin eteen- kuin taaksepäin:

– Olen edelleen varsin kykenevä tuottamaan uutta musiikkia. Kirjoitin uuden biisin viimeksi tänä aamuna.

Lisää luettavaa