Billy Corganin entinen bänditoveri vertaa Smashing Pumpkins -pomoa Donald Trumpiin – ”Hänellä on egonsa ja kiusaajan mentaliteetti”

Slint-yhtyeestä tuttu kitaristi David Pajo kuului muinoin Billy Corganin superyhtyeeksikin tituleerattuun Zwaniin Matt SweeneynJimmy Chamberlinin ja Paz Lenchantinin ohella. Vaikka yhden albumin julkaisseen orkesterin taru loppuikin lopulta lyhyeen, mies epäilemättä ehti oppia yhtä jos toistakin usein hankalaksi persoonaksi kuvaillun Corganin kanssa työskentelystä. Tuoreessa Kreative Kontrol podcastille myöntämässään haastattelussa Pajo muisteleekin aikojaan voimakastahtoisen alternative rock -ikonin kumppanina ei-niin-mairittelevaan sävyyn.

– [Trumpin] Kampanjan aikoihin ajattelin, että ”Wow, Trump on aivan kuin Corgan. Billy epäilemättä rakastaa tätä kaveria. Tiedän, että hän on Trumpin kannattaja. Hänen täytyy olla. Hänellä on miljoonia dollareita. Hänellä on egonsa ja hän rakastaa kiusaajan mentaliteettia.” En ole enää hänen kanssaan yhteyksissä, enkä halua puhua hänestä pahaa, mutta en kuitenkaan olisi lainkaan yllättynyt, mikäli hän osoittautuisi Trumpin kannattajaksi. Itse asiassa olisin yllättyneempi, mikäli näin ei olisi…

– Kun Smashing Pumpkinsin edellinen tai kaksi viimeisintä albumia eivät myyneet kovin hyvin, Billy alkoi saarnata kuinka hän oli pettynyt siihen, että fanit eivät ymmärtäneet ja ostaneet levyä. Se on mielestäni todella outoa. Moittia nyt faneja siitä, etteivät he ostaneet levyäsi. Mutta niin hän vain ajattelee. Kun bändit kuten White Stripes, Yeah Yeah Yeahs ja Interpol ilmaantuivat New Yorkin skeneen, hän aina kertoili minulle kuinka pieninä bändeinä hän niitä piti. Hän oli että, ”White Stripesin myydyin levy myi tämän ja tämän verran; minun levyni pyyhkii niillä lattiaa!”

– Monille ihmisille se on varmasti hämmentävää. Corgan esittää niin vakuuttavasti herkkää ja liberaalia henkilöä, mutta nyt kun Trumpin myötä on ihan okei käyttäytyä täysin päinvastoin, hän epäilemättä alkaa toimia niin.