Black Sabbath -basisti kertoo, ettei tavanomainen työ ennen rokkihommia oikein maistunut – ”Vedin pään täyteen vain palatakseni sorvin ääreen”

5.6.2022 20:29

Black Sabbath -basisti Geezer Butler oli ennen heavy metalin keksimistä matkalla kirjanpitäjäksi.

Muusikkolegenda muisteli menneitä Eddie Trunk Podcastin haastattelussa.

”Lähdin koulusta 15-vuotiaana ja harjoittelin kirjanpitäjäksi kolme vuotta. Olin siinä hommassa aivan hirveä”, Butler muistelee. ”Vihasin sitä. Vihasin mennä töihin yhdeksästä viiteen joka päivä. En vain pystynyt siihen.”

”Loppujen lopuksi tapasin vetää pään täyteen ja olla aivan sekaisin vain palatakseni sorvin ääreen. Vihasin sitä niin paljon”, Butler jatkaa. ”Minulla oli tapana luuhata pubissa kolmeen asti iltapäivällä ja ilmestyä toimistolle neljältä, sekaisin kuin kirkonkello ja piristäviä vain päivästä selvitäkseni nappaillen.”

”Loppujen lopuksi toimistoa pyörittävä jannu kutsui minut luokseen ja sanoi, ’Butler, saat potkut.'”

Kirjanpito-opeista oli kuitenkin hyötyä Black Sabbathin alkuaikoina. Basisti kertookin vastanneensa tuolloin yhtyeen talousasioista.

”Jep, ne olivatkin ainoita aikoja jolloin meitä ei kusetettu”, Butler naureskelee. ”Se on totta. Sain taksamme mukaisen 20 puntaa keikalta ja käytin sen bensaan, ja mikäli pätäkkää jäi yli, suuntasimme lähimpään ruokapaikkaan.”

Kuuntele haastattelu alta.

 

Lisää luettavaa