Blackie Lawless ei taida olla mukava tyyppi – WASP-pomo on saanut taas yhden kiertuekaverin närkästymään

8.11.2022 09:32

Blackie Lawless on suuri auktoriteetti hard rockin saralla – 1980-luvun alusta saakka W.A.S.P.:in peräsimessä operoinut kehäkettu, jonka biisejä ovat tuhannet ja taas tuhannet nuoremmat metallimuusikot hoilanneet lapsuusiästä asti. Mutta jos jotkut konkarit muistavat pitää jäitä hatussa ja mielen nöyränä kaikkien menestysvuosien jälkeenkin, Blackiesta kuiskitaan, ettei tällainen joviaalisuus kuulu hänen luonteenpiirteisiinsä. Viimeisimmäksi asiasta mainitsee Ronnie Romero, joka muistetaan muun muassa Rainbow’n uusimman inkarnaation laulajana.

Romero julkaisi eilen sosiaalisessa mediassa päivityksen, jossa kiitellään vuolaasti kaikkia syksyn kiertueeseen osaa ottaneita tahoja – paitsi yhtä tyyppiä, joka mainitaan erikseen poikkeuksena sääntöön.

”Rundi on ohi! 31 keikkaa kuudessa viikossa, kivoja kaupunkeja, kauniita maisemia, upeita yleisöjä, siistejä kollegoita (paitsi se Waspin vanha tyyppi)”, Romero kirjoittaa. ”Olen ylpeä, kun saan olla osa mahtavaa rockbändiä ja soittaa Michael Schenkerin kaltaisen legendan kanssa. Paljon kiitoksia, USA!”

Onkin kenties huomionarvoista, että Romerolla on kokemusta muun muassa Ritchie Blackmoresta ja Michael Schenkeristä bändipomoina, eli oman arvonsa tuntevat maestrot ovat miehelle kyllä tuttuja. Mitä Blackien kanssa onkaan tapahtunut, se on sitten mennyt yli ymmärryksen.

Mitähän mahtaa Beast in Blackin Anton Kabanen pohtia tätä lukiessaan? Kabanenhan lähti yhtyeineen W.A.S.P.:in kanssa yhteiselle kiertueelle vuonna 2017, mutta tämä rundi päättyi tylysti kesken, kun suomalaiset eivät tulleet toimeen pääesiintyjän kanssa.

Kabanen kertoi myöhemmin kokemuksistaan espanjalaisen Goetiamedian haastattelussa: ”Olemme kiertäneet monien bändien kanssa, siis W.A.S.P.:ia suurempienkin nimien mukana, ja voimme sanoa, että W.A.S.P. tekee hommat oudosti. Miten joku, joka on tehnyt näitä hommia vuosikymmenten ajan, edelleen aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia lämppäribändille? Hänellä on kummallinen asenne – epäammattimainen asenne. Asioita voi tehdä niinkin, että tilanne on win–win molemmille osapuolille. Emme ymmärtäneet hänen tarkoitusperiään sen suhteen, miksi heidän piti hankaloittaa meidän juttujamme”, Kabanen tuumasi tuolloin. Eli ehkä voimme pitää näillä tiedoilla varmistettuna, että Blackie Lawlessin kanssa rundaaminen ei ole ihan mukavinta mahdollista hommaa.

Lisää luettavaa