W.A.S.P.-johtaja Blackie Lawless ei ole maailman helpoin kaveri, sanoo Beast in Blackin Anton Kabanen

Saara Planting

Vuonna 2017 näytti siltä, että uraansa aloitellut Beast in Black saisi tuhannen taalan paikan raivata tiensä vanhan koulukunnan metalliyleisön suosioon. Orkesterin uutisoitiin lähtevän vanhan sotaratsun W.A.S.P.:in kanssa Euroopan-kiertueelle, ja mikäpä voisi olla parempi pesti yhtyeelle, joka ammentaa inspiraationsa kaukaa 1980-luvun metalliskenen hämäristä. Vaan hullusti kävi.

Kiertue ehti kestää vain hetken, ennen kuin alkoi kantautua uutisia, että Beast in Black jättäytyy pois rundilta. Kovin tarkkoja yksityiskohtia tapahtumien kulusta ei annettu, mutta sen verran kerrottiin, ettei yhteiselo Blackie Lawlessin kanssa ottanut onnistuakseen.

Nyt espanjalainen GoetiaMedia.com pyysi Anton Kabasta kertomaan, mikä pari vuotta sitten meni oikein pieleen. Kabanen on edelleen varovainen sanoissaan, mutta suostui kuitenkin hieman avautumaan menneistä. Haastattelusta uutisoi englanniksi Blabbermouth.

”En halua mennä yksityiskohtiin, mutta Blackie Lawlessilla on tietynlainen maine, eikä hän ole kaikkein helpoin kiertuekaveri. Emme kunnolla edes tavanneet häntä henkilökohtaisesti, ainoastaan pari kertaa keikkapaikan käytävillä tai auton ulkopuolella. Kaikki tiesivät, että hän on pomo ja päätökset tulivat häneltä, ja se oli… Ei kenties amatöörimäistä, mutta miten sen sanoisi…” Kabanen sanoi ja jatkoi:

”Olemme kiertäneet monien bändien kanssa, siis W.A.S.P.:ia suurempienkin nimien mukana, ja voimme sanoa, että W.A.S.P. tekee hommat oudosti. Miten joku, joka on tehnyt näitä hommia vuosikymmenten ajan, edelleen aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia lämppäribändille? Hänellä on kummallinen asenne – epäammattimainen asenne. Asioita voi tehdä niinkin, että tilanne on win–win molemmille osapuolille. Emme ymmärtäneet hänen tarkoitusperiään sen suhteen, miksi heidän piti hankaloittaa meidän juttujamme.”

Kukaties joku joskus kysyy Mr. Lawlessinkin näkemystä aioiden kulusta. Sitä odotellessa Beast in Blackiä voi käydä katsomassa huhtikuussa bändin Suomen-kiertueella, katso yhtyeen keikka-aikataulu täältä. Laukaanhovissa olisi seuraava keikka 5. huhtikuuta.