Blur-pomo maanpäällisessä helvetissä: Viihdyin suurenmoisen hyvin

Blurin Damon Albarn kävi viime vuoden lopulla Pohjois-Koreassa. Muusikko ei paljastanut vierailunsa syytä, mutta kokemus oli joka tapauksessa ilmeisen vaikuttava.

– Pohjois-Korea on kuin taianomainen valtakunta, jonka kaikki asukkaat ovat lumottuja. Viihdyin vierailuni aikana mainiosti ja aion mennä pian takaisin, Albarn sanoo BBC:lle.

Kehuva kommentti on jossain määrin erikoinen, sillä YK:n tuoreen tutkimuksen mukaan ”elämä Pohjois-Koreassa vertautuu lähes maanpäälliseen helvettiin”. Raportin mukaan ”Pohjois-Korean viranomaiset kiduttavat kansalaisiaan kidutuskeskuksissa, teloittavat ilman oikeudenkäyntiä ja näännyttävät perheitä lapsineen nälkään vankileireillä”. Tämä ei tietenkään koske kaikkia, sillä ”samaan aikaan maan johto hankkii itselleen luksusautoja, muotivaatteita ja laatukonjakkia sadoilla miljoonilla euroilla”.

Asiasta toiseen: Albarn julkaisee Everyday Robots -sooloalbuminsa huhtikuun lopulla. Muusikko myös esitteli uuden The Heavy Seas -soolobändinsä liveyleisölle Manchesterissa perjantaina 28.2.