Bob Rock on myynyt oikeuksiaan tuottamiinsa levyihin – Kauppaan kuului muun muassa Metallican menestysalbumi

Kuvassa Bob Rock (vasemmalla) studiossa Metallican kanssa vuonna 2004 St. Anger -albumin äänityssessioissa.
Annamaria Disanto/ Radical Media/ Third Eye Motion Picture Co/ Kobal/ Shutterstock/ All Over Press

Erityisesti rockpiireissä ansioitunut tuottaja Bob Rock (Mötley Crüe, Metallica, Bon Jovi, The Cult) on myynyt nipun tuottamiensa levyjen oikeuksistaan Hipgnosis Songs -sijoitusyhtiölle. Kauppaan sisältyy oikeudet neljään Michael Bublén albumiin (Call Me Irresponsible (2007), Crazy Love (2009), Christmas (2011) sekä To Be Loved (2013)) sekä Metallican vuoden 1991 Metallica-menestyslevyyn, joka myös Black Albumina tunnetaan. Kaikkiaan kauppa kattaa tuottajan oikeudet yhteensä 43 kappaleeseen.

”Ne artistit, joiden levyjä Bob on tuottanut, ovat tehneet juuri hänen kanssaan uransa suurimpia menestyslevyä ja päätyneet pitkäaikaiseen yhteistyöhön hänen kanssaan. Bob on erityinen ihminen ja maanmiehenä on todella ilo toivottaa hänet ja hänen uskomattomat tuotantonsa Hipgnosis-perheeseen”, yhtiön perustaja Merck Mercuriadis kommentoi.

”Olen laittanut näihin levytyksiin koko sydämeni ja sieluni. Tiedän, miten paljon Merck rakastaa musiikkia, joten tämä sopimus oli helppo pistää kasaan”, kommentoi puolestaan Rock.

Hipgnosis on hiljattain hankkinut oikeuksia lukuisilta muiltakin artisteilta ja tuottajilta kuten Neil Youngilta, Shakiralta, Lindsey Buckinghamilta ja Jimmy Iovinelta. Bob Dylankin myi hiljattain oikeuksiaan ennätyksellistä kauppasummaa vastaan.