Bohemian Rhapsodyn ikonisen videon ohjannut Bruce Gowers on kuollut

Gowers teki Queenin lisäksi urallaan videoita muun muassa Princelle, Michael Jacksonille ja Rushille.
18.1.2023 07:49

Maineikas ja palkittu brittiläinen ohjaaja ja tuottaja Bruce Gowers menehtyi sunnuntaina 15. tammikuuta, lähipiiristä on vahvistettu The Hollywood Reporterille. 82-vuotias Gowers menehtyi äkilliseen hengitysteiden tulehdukseen.

Gowers oli erikoistunut tv:n livelähetyksiin ja ohjasi urallaan muun muassa Emmy-gaaloja, MTV:n gaaloja sekä People’s Choice Awards -gaaloja. Hän ohjasi myös useita American Idol -sarjan livelähetyksiä sekä tv-spesiaaleja muun muassa Rod Stewartille, Michael Jacksonille, Britney Spearsille, Princelle ja Fleetwood Macille.

Gowers ohjasi urallaan myös lukuisia musiikkivideoita. Hän oli 1970-luvulla Queen-yhtyeen luotto-ohjaaja ja oli mukana tekemässä Bohemian Rhapsodyn ikonista videota, jolla on tällä hetkellä Youtubessa yli 1,5 miljardia katselukertaa. Bohemian Rhapsodyn lisäksi Gowersin ohjaamia Queen-videoita olivat muun muassa You’re My Best Friend ja Somebody to Love. Queenin lisäksi Gowers ohjasi videoita muun muassa Genesikselle, The Rolling Stonesille, The Bee Geesille, Kansasille, Alice Cooperille, Journeylle, Totolle, Michael Jacksonille, Rushille, Princelle, Santanalle, REO Speedwagonille ja Kissille.

Lisää luettavaa