Bono paljastaa kärsineensä erittäin vakavista terveysongelmista – ”Lähes lakkasin olemasta”

U2-laulajan terveydentila olikin paljon heikompi, mitä aiemmin on annettu ymmärtää.

Kun U2 julkaisi uuden Songs Of Experience -albuminsa joulukuussa 2017, laulaja Bono kuvaili saaneensa inspiraatiota sanoituksiin omista terveysongelmistaan. Levyn julkaisun aikaan Bono kertoi, etteivät ongelmat olleet mitään liian vakavia, mutta tuoreessa The Sunday Timesin haastattelussa laulaja myöntää tilanteen olleen todellisuudessa paljon pahempi, mitä antoi ymmärtää.

”Lähes lakkasin olemasta”, Bono myöntää nyt, mutta ei vieläkään kerro sen tarkemmin, mistä oli kyse.

”Se oli oikeasti vakava paikka. Nyt olen kunnossa, mutta oli lähellä, etten todellakaan ollut.”

Bono sanoo terveytensä olleen vuosien varrella monesti heikolla tolalla, mutta ei koskaan ennen tässä mittakaavassa. Hän sanoo myös kuulleensa varoitusmerkkejä, ettei kaikki ole kohdallaan, mutta otti ne tosissaan liian myöhään.

”[Kitaristi] The Edge sanoo minun näkevän kehoni rasitteena ja niin minä teenkin. Rakastan todella elossa olemista ja olen siinä vieläpä hyvä – tarkoitan siis, että haluan aina saada jokaisesta päivästä kaiken irti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun laitoin olkapään ovea vasten, mutta se ei auennutkaan. Tunsin Jumalan kuiskaavan minulle: ’Koputa tai kokeile kahvaa ensi kerralla. Älä käytä olkapäätäsi, koska murrat sen’.”

Bono säikäytti fanit syyskuussa lopettaessaan U2:n keikan kesken vain muutaman kappaleen jälkeen. Laulaja tiedotti myöhemmin äänensä hävinneen tyystin. Bonon instrumentti saatiin kuitenkin lääkärin avustuksella kuntoon ja kiertue jatkui normaalisti.