Kun muut artistit rajoittavat etenevissä määrin mobiilaitteiden käyttöä keikoillaan, vanha kunnon U2 kulkee asian suhteen täysin omia polkujaan

Irlantilainen pop rock -jätti U2 palaa jälleen tien päälle Experience + Innocence -kiertueensa merkeissä toukokuussa ja aina yhtä innovatiivisena – ainakin orkesterin uudesta tuotelanseerauksesta päätellen. Siinä missä monet eturivin artistit kuten Jack White ja Maynard James Keenan ovat jalostaneet nihkeän mobiililaitteisiin suhtautumisensa aina totaalisiin käyttökieltoihin asti, kannustavat irlantilaiskonkarit uudella U2 Experience -sovelluksellaan faneja kaivamaan älylaitteet taskuistaan niin keikoilla kuin kotosallakin.

Sovelluksen tarkoituksena on, että sen käyttäjä voi suunnata puhelimensa kohti yhtyeen konserteissaan käyttämää 30 metristä led-seinää, jolloin he pääsevät NME:n mukaan nauttimaan ”erityisesti kuratoidusta audiovisuaalisesta kokemuksesta mobiililaitteidensa välityksellä”.

Kotosalla sovelluksen käyttö onnistuu puolestaan suuntaamalla sen sisältämä laite yhtyeen Songs of Experience -albumin kanteen. Tällä tavoin tarkoituksena on saada ”esimakua siitä, mitä show tulee tarjoamaan”, mutta ainakin NME:n suorittama testi jätti ominaisuuden toimivuuden kannalta reippaastikin toivomisen varaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sama tapahtuisi muille.

On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että sovellus on kooltaan melkoisen järeä (233 megatavua), ja sen lataaminen kannattanee suorittaa täten wifin välityksellä. U2 Experience on saatavilla sekä iOS:lle että Androidille.