Bootleg-oikeusjutun voittanut Eric Clapton ei aio vastaanottaa korvauksia – Edustajat kommentoivat asiaa tiedotteella

Clapton ei aio vaatia saksalaisnaiselta korvauksia, jotka oikeus katsoi tämän olevan velkaa.
23.12.2021 11:29

Uutisoimme hiljattain, miten Eric Claptonin edustajat voittivat saksalaisnaista vastaan nostetun oikeusjutun, joka koski naisen eBayhin myyntiin laittamaa bootleg-äänitettä. Oikeus määräsi naisen maksamaan 3 400 euroa oikeudenkäyntikuluja ja mikäli äänitettä yritetään vielä kaupata, nainen saa tuntuvat sakot tai mahdollisesti jopa vankeutta.

Claptonin edustajat ovat nyt julkaisseet virallisen tiedotteen, jossa halutaan selventää kyseistä keissiä. Lisäksi muusikon edustajat toteavat, ettei Clapton aio vastaanottaa rahoja, jotka oikeus katsoi naisen olevan muusikolle velkaa ja ettei Clapton ollut henkilökohtaisesti mukana jutussa vaan hänen asianajajansa toimivat hänen puolestaan.

”Saksa on yksi monista maista, missä epävirallisten ja yleensä huonolaatuisten laittomien bootlegien cd-levyjen myynti kukoistaa, mikä on huonoksi sekä alalle että näiden heikkojen tuotteiden ostajille”, Claptonin edustajat kirjoittavat.

”Tarkoituksemme ei ole valvoa jokaista yksilöä, joka myy levyjään omista kokoelmistaan, vaan suunnata katseemme niihin, jotka aktiivisesti valmistavat näitä bootlegejä myyntitarkoituksiin. Mikäli yksityishenkilö myy epävirallisia tuotteita ja mikäli kieltokirjeen (cease and desist) vastaanotettuaan tuotteet vedetään myynnistä, korvausvaatimukset ovat minimaalisia tai niistä voidaan luopua kokonaan.”

”Tämäkin tapaus olisi voitu hoitaa nopeasti ja minimaalisin kuluin, mutta valitettavasti saatuaan saksalaisasianajajilta kieltokirjeen tämän yksilön vastaus kuului, että: ’nostakaa vapaasti syytteet jos teillä on jotain vaatimuksia’. Tämä laukaisi seuraavan askeleen standardinmukaisessa menettelytavassa ja asia vietiin oikeuteen.”

”Mikäli yksilö olisi suostunut ensimmäisen kirjeen vaatimuksiin, korvaukset olisivat olleet minimaaliset. Jos hän olisi selittänyt koko tilanteen puhelinsoitolla tai kirjeellä, olisi vaatimuksista ehkä luovuttu ja kaikki korvaukset olisi vältetty. Mutta tämä henkilö kuitenkin nimesi itselleen asianajajan ja valitti päätöksestä. Tuomari kehoitti tätä yksilöä luopumaan valituksistaan välttääkseen korvaukset, mutta hän jatkoi silti. Valitus hylättiin ja hänet määrättiin maksamaan molempien osapuolten oikeuskulut.”

”Mutta nyt, kun kaikki tapauksen yksityiskohdat ovat tulleet esiin ja on selvää, ettei tämä henkilö ole sellainen, joita Eric Clapton tai hänen levy-yhtiönsä haluaa ottaa maalikseen, Eric Clapton on päättänyt, ettei hänellä ole tapauksessa lisävaatimuksia eikä aio ottaa vastaan oikeuden hänelle määräämiä korvauksia. Hän myös toivoo, ettei tämä yksilö aiheuta enää itse lisää kuluja.”

 

Lisää luettavaa