Bluessuuruuksien välit poikki: Robert Cray ei halua olla missään tekemisissä rokotteita ja rajoituksia vastustavan Eric Claptonin kanssa

Cray ei hyväksy Claptonin "äärimmäisiä ja itsekkäitä" ajatuksia.
15.11.2021 14:07

Eric Clapton on viime aikoina kritisoinut ja protestoinut kotimaansa koronalinjauksia julkaisemissaan kappaleissa, joita tämä on tehnyt niin yksin kuin Van Morrisonin kanssa. Rajoituksia ja rokotuksia vastustava Clapton on muun muassa sanonut, ettei aio esiintyä keikkapaikoissa, jotka vaativat yleisöltä rokotepassia ja uhannut muuttavansa kokonaan pois Englannista rajoitusten vuoksi.

Bluesveteraani on saanut mielipiteidensä vuoksi kritiikkia monilta kollegoilta, kuten esimerkiksi Queenin Brian Maylta, ja nyt blueskitaristi Robert Cray kertoo The Washington Postin tuoreessa artikkelissa vetäytyneensä pois Claptonin tulevalta kiertueelta, jonka lämmittelijäksi viisinkertainen Grammy-voittaja oli kiinnitetty. Itse asiassa Cray, joka on ollut Claptonin läheinen ystävä jo 80-luvulta saakka, kertoo katkaisseensa välit kokonaan.

Cray kertoo ensin hämmästyneensä kuultuaan Claptonin ja Van Morrisonin Stand And Deliver -protestilaulun, jossa verrattiin karanteenia orjuuteen. Sitten hän näki kuva, jossa Clapton poseeraa keikan jälkeen Teksasin kuvernöörin Gregg Abbottin kanssa. Homoavioliittoja ja abortteja vastustava Abbott nousi taannoin otsikoihin poistettuaan osavaltionsa kaikki rajoitukset, mikä aiheutti valtavan piikin koronatartuntojen määrässä. Tämä oli viimeinen niitti Craylle.

”Minun ei tarvitse keskustella sellaisten ihmisten kanssa. En halua olla tekemisissä sellaisen kanssa, joka ajattelee noin äärimmäisesti ja itsekkäästi”, Cray toteaa.

Eivätkä Cray ja May ole tosiaan ainoat, joita Claptonin puheet närästävät. Tuottaja Russ Titelman, joka on työskennellyt Claptonin kanssa muun muassa tämän Unplugged-levyllä sekä juuri julkaistulla The Lady In The Balcony: Lockdown Sessions -levyllä muotoilee asian tyhjentävästi:

”Olen keskustellut monien muusikoiden, vanhojen ystävieni ja mahtavien soittajien kanssa – jääköön he nyt tässä keskustelussa nimeämättä – jotka ovat kysyneet minulta: ’Mitä vittua hän oikein tekee?'” Titelman sanoo.

Titelman kertoo Washington Postille Claptonin halunneen ottaa Stand And Deliverin mukaan Lockdown Sessions -livelevylleen, mikä huolestutti tuottajaa, koska hänestä se olisi vienyt kaiken huomion muusta levystä. Titelman kertoo valmistelleensa puheen, jolla tämä olisi kääntänyt Claptonin pään, mutta lopulta levy-yhtiö päätöksellä kappaletta ei otettu mukaan.

”Tässä on kyse musiikista, esiintymisestä ja siitä, että elävää musiikkia on myös tämän kamalan pandemian keskellä. Mutta jos se kappale on levyllä, koko homma räjähtää käsiin”, Titelman oli suunnitellut sanovansa.

 

Lisää luettavaa