Boxscore: Ed Sheeran takoo keikoillaan komeat summat rahaa – muun muassa Queen jää kauas taakse

19.10.2018 09:45

Billboardin Boxscore-listaa on jälleen päivitetty. Listalla tapahtumajärjestäjät ilmoittavat keikkojen lipunmyyntitietoja, yleisömääriä ja bruttotuloja, ja siellähän on taas kaikenlaista kiintoisaa informaatiota. Huomio: kaikki rahat eivät tietenkään mene suoraan artistin taskuun, vaan managerit, kiertueorganisaatiot ja sellaiset ottavat potista oman osansa.

Nythän nimittäin on niin, ettei Ed Sheeranin voittokulkua ole pysäyttäminen. 27-vuotias poppari takoo kunnioitettavaa tulosta: Chicagon Soldier Fieldissa Sheeran myi 4.10. tapahtuma-alueen kaikki 47 263 asiakaspaikkaa täyteen ja kuittasi lämmittelijöidensä Snow Patrolin ja Lauvin kanssa 4 339 350 dollarin (noin 3,79 miljoonaa euroa) tulot. Kansas Cityn Arrowhead Stadium myytiin sekin 13.10. täyteen (51 324 katsojaa) ja tuloja kertyi 4 008 748 miljoonaa dollaria (n. 3,5 milj. euroa). Samaa tahtia mentiin Nashvillen Nissan Stadiumilla 6.10.

Sheeranin luvut on kovempia kuin esimerkiksi Queenilla ja Adam Lambertilla, joiden Queen-show on pitänyt syyskuussa majaa Las Vegasin Park Theatressa. Hartwall-areenan kokoluokkaa oleva areena on myyty joinain iltoina täyteen, ja kokoonpanon tulot ovat olleet sellaiset 1,5–2 miljoonaa dollaria per keikka. Queenin Las Vegas -liput olivat hinnassaan omaa luokkaansa – sisäänpääsy heltisi kalleimmillaan 1000 dollarilla.

Smashing Pumpkins esiintyi 1.8. New Yorkin Madison Square Gardenissa 12 055 katsojalle ja tienasi bruttona noin 1,2 miljoonaa dollaria. Nine Inch Nails soitti lokakuun alussa kaksi keikkaa The Jesus and Mary Chainin kanssa Washingtonin Anthemissa ja keräsi 1,15 miljoonan dollarin lipunmyyntitulot (yhteensä 11 290 katsojaa). Arcade Firen menekki näyttää olevan laskusuhdanteinen: orkesteri soitti kaksi keikkaa Berkeleyn Herst Greek Theatressa ja joutui tyytymään alle miljoonan dollarin myyntiin. Kumpikaan keikoista ei ollut loppuunmyyty.

Ed Sheeran saapuu Suomeen 24. heinäkuuta, ja näyttääpä se Suomen-keikkakin keräävän mukavasti yleisöä. Pehmopop se on se, mikä kannattaa!

Lisää luettavaa