Iron Maidenin kiertueelle komeat tuotot – vaan miten kävi Suomeen saapuvalle Ed Sheeranille?

Billboard päivitti jälleen Boxscore-listaustaan, jossa luetellaan keikkajärjestäjien ilmoituksia erinäisten konserttien tuotoista ja menekistä. Uusin listaus sisältää keikkoja viime kesältä ja syyskuulta, ja yksi nimi toistuu listalla taajaan: Iron Maiden.

Maidenille näyttää riittävän kysyntää. Useimmat listatut keikat myytiin loppuun viimeistä penkkiä myöten, ja kun lippujen hinnat ovat olleet sellaiset 60–150 dollaria, on bruttotuloja kertynyt mukavasti. Espanjan Madridin Wanda Metropolitano -jalkapallostadionin 48 689 katsojapaikkaa myytiin 14.7. loppuun, ja mammuttikeikka tuotti 4 797 916 dollaria eli noin 4,1 miljoonaa euroa.

Saksan Hannoverin Messegelande-ulkoilmakentän 30 000 asiakaspaikkaa myytiin myös kesäkuussa loppuun, ja tuloja tuli noin 1,98 miljoonaa euroa. Listatuista Maiden-esityksistä yksikään ei tuottanut alle miljoona dollaria. Ei hullummin!

Myös U2:n nimi vilahtelee listalla tasaiseen tahtiin, ja eikä tämänkään orkesterin kysyntä osoita hidastumisen merkkejä. Pariisin AccorHotels-areena myytiin heinäkuussa neljänä iltana täyteen (kaikkiaan 72 412 katsojaa), ja tuloja kertyi yli 8 miljoonaa euroa. Saksassa ja Portugalissakin bändin keikkarupeamat toivat taloon liki 3,6–3,8 miljoonaa euroa.

Entäpä sitten Ed Sheeran, joka konsertoi Suomessa Malmin lentokentällä 24.7.2019? Sheeran ei ole varttuneemmille lukijoille samalla tavalla tuttu kuin vaikkapa U2 tai Maiden, joten siellä täällä on näkynyt ihmettelyä, miksi moinen punapartainen hobitti kärrätään isolle areenalle konsertoimaan.

Boxscoren mukaan kaverille löytyy maailmalla kivasti kysyntää. Sheeranin, Anne-Marien ja Snow Patrolin esittämät kaksi konserttia New Jerseyn East Rutherfordissa myytiin viikko sitten loppuun (kaikkiaan 107 500 katsojaa) ja tuloja kertyi muikeat 9,6 miljoonaa euroa. Ei hullummin!