Brian May sai upean syntymäpäivälahjan – Queenin kokoelmalevy teki kunnioitettavan listaennätyksen

Tänään 75 vuotta täyttävällä kitaristilla on syytä hymyyn.
19.7.2022 11:05

Queen-yhtyeen vuonna 1981 julkaistun kokoelmalevysarjan ensimmäinen osa Greatest Hits on tehnyt listahistoriaa bändin kotimaassa. Queenin Greatest Hits, jolle tuli kesäkuussa täyteen tuhat listaviikkoa, on nimittäin ensimmäinen levy, jota on myyty Isossa-Britanniassa fyysiset kopiot ja suoratoistot yhteen laskettuna yli 7 miljoonaa kappaletta.

Greatest Hits on siis Ison-Britannian kaikkien aikojen myydyin levy. Toiseksi myydyin on Abban Gold: Greatest Hits (1992) ja kolmantena listalla on The Beatlesin Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (1967). Maailmanlaajuisesti Queenin Greatest Hitsiä on myyty 25 miljoonaa kappaletta ja se on yhtyeen myydyin albumi.

”Brittiyleisö ja heidän äärettömän loistava musiikkimakunsa ovat tehneet tästä historian myydyimmän levyn. Kiitos todella paljon, otamme nöyrästi vastaan tämän kunnian”, Queen-rumpali Roger Taylor toteaa videotervehdyksessä, jonka voit katsoa tuosta alta.

Queen-kitaristi Brian May täyttää muuten tänään (19.7.) 75 vuotta. Mikäpä olisikaan tämän hienompi syntymäpäivälahja. Onnittelut Maylle merkkipäivän johdosta ja yhtyeelle tästä hienosta merkkipaalusta!

Lisää luettavaa