Brian May vihjaa, että Black Sabbath -legendan kanssa syntyneen yhteistyön hedelmät saatetaan kuin saatetaakin julkaista

Queen-kitaristi Brian May on antanut Guitar Worldille kommentteja, jotka kiinnostanevat kaikkia laatukitaroinnin ystäviä. Mayn ja Black Sabbath -kollega Tony Iommin välisestä yhteistyöstä on puhuttu ja huhuttu jo vuosia, mutta mitään konkreettista säveltaidetta emme ole tähän päivään mennessä saaneet kuultavaksemme. Nyt May sai kuitenkin vastattavakseen suoran kysymyksen: voisivatko miesten yhteistyön hedelmät nähdä vielä joskus päivänvalon?

”Mielestäni mahdollisuus on olemassa”, May vastaa. ”Me puhumme paljon keskenämme, mutta siis todellakin puhumme. Hän on oikeasti rakkain ystäväni bisneksessä ja on ollut sitä jo vuosia. Voisin kirjoittaa Tonystä kirjoja, sillä hän on vain niin… en tiedä kuinka edes pukea sitä sanoiksi. Tony on valovoimainen ihminen, luonnostaan ystävällinen ja hänellä on uskomattoman hämmentävä huumorintaju. Ja onhan hän tietenkin heavy metalin isä. Hän loi sen. Hän sai sen aikaan. Se on peräisin hänen sormistaan ja mielestään. Tuo nuori entinen hitsaaja sai sen aikaan. Hän kantaa sitä kunniaa ikuisesti. Mielestäni hän kehitti heavy metalin. Useimmat ovat luultavasti asiasta kanssani samaa mieltä.”

Tieto kitarasankareiden mahdollisesta yhteistyöstä tuli julki vuonna 2013 Iommin kerrottua Birmingham Mailille Mayn kanssa käymistään keskusteluista.

”Kun alunperin sairastuin, Brian May tuli vierailemaan Lapworthiin”, syöpädiagnoosin saanut Iommi kommentoi tuolloin. ”Soitin hänelle joitakin tekemiäni juttuja, rokkiriffejä joita en ollut sen kummemmin kehitellyt, tai joita olin laittanut sivuun. Hän sanoi, että minun kannattaisi tehdä niillä jotain. Olemme vasta alkuvaiheessa ja huomioni on nyt täysin Sabbathissa, mutta saatamme keksiä keinon työstää niitä yhdessä ja julkaista materiaalin jossain muodossa.”