Brian Mayn pakaraonnettomuus ei ollutkaan naurun asia: kitaristi kävi lähellä kuolemaa

Sami Turunen

Brian May kertonut viime aikoina sosiaalisen median kanavissa terveysongelmistaan, ja miestä on hivenen ärsyttänyt se, millaisen vastaanoton tarinat ovat saaneet. No, minkäs teet: May kertoi muutama viikko sitten reväyttäneensä pakaralihaksensa puutarhaonnettomuudessa niin häijysti, että joutui sairaalahoitoon ja kuntoutukseen kovien kipujen vuoksi. Internet riemastui tästä tietysti huomattavissa määrin: voisiko tosielämän onnettomuus kuulostaa enempää Spinal Tapilta?

No, tapaus ei ollut loppujen lopuksi ihan niin huvittava. Tuoreimmassa päivityksessään May nimittäin kertoo, että onnettomuuden jälkimainingeissa hän alkoi kärsiä rintakivuista, jotka osoittautuivat sydäninfarktiksi. Kitaristi oli todellisessa kuolemanvaarassa.

”Lääkärini huomasivat, että kolme valtimoani olivat liki tukkeutuneet niin, ettei veri päässy kiertämään kunnolla. Tämän jälkeen jotkut painostivat minua ohitusleikkaukseen, mutta toiset vakuuttivat, että tilannetta voidaan hoitaa pallonlaajennuksella ja stenteillä. Vakavan harkinnan jälkeen päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon.”

”Olin todella yllättynyt, sillä olossani ei ollut aiemmin mitään, joka olisi viitannut noin vakavaan tilanteeseen. Olisin voinut kuolla, mutta niin ei onneksi käynyt, mistä kiitän kaikkia minua hoitaneita upeita lääkäreitä.”

Mitä ilmeisimmin Mayn vointi on nyt parempi, mutta päivityksensä perusteella hän on edelleen hivenen järkyttynyt tapauksesta. Kuuntele alapuolelta koko tarina miehen itsensä kertomana. Toipumisia hienolle muusikolle!