Brittijulkaisu laittoi Nightwishin koko albumituotannon paremmuusjärjestykseen – ykkösestä ei epäselvyyttä

Nightwish

Brittiläinen Planet Rock -lehti on laittanut uusimmassa numerossaan Nightwishin albumit paremmuusjärjestykseen.

”Vaikka konsepti, jossa metalia yhdistellään orkestraaliseen voimaan ja mahtipontisuuteen oli olemassa jo kauan ennen Nightwishiä, ei yksikään yhtye ole saavuttanut tämän fuusion parissa vastaavaa menestystä – niin taiteellisesti kuin kaupallisesti – kuin Tuomas Holopaisen johtama ryhmä”, julkaisu alustaa buyer’s guide -osiossaan. ”Kun ottaa huomioon, että Nightwish perustettiin 90-luvun lopulla pienessä suomalaiskaupungissa nimeltään Kitee, ja soitti oopperamaista power metalia aikana, jona grungen ja nu-metalin uskottiin käytännössä hävittäneen koko genren, se, että he ovat nousseet yhdeksi Euroopan suurimmista rockyhtyeistä tulisi nähdä erityisen suurena saavutuksena.”

Myöhemmin artikkelissa Nighwishin musiikkia kuvaillaan vielä hauskasti Harry Potter -soundtrackien ja Metallican yhdistelmäksi.

Yhtyeen tuorein Human. :II: Nature. -levy ei listauksessa kärjen tuntumaa hätyytellyt, mutta tuoreemmista albumeista Endless Forms Most Beautiful sijoittui komeasti sijalle neljä. Kolmen kärki muodostuu kuitenkin yksinomaan orkesterin 2000-luvun alun tuotannosta, vuonna 2004 julkaistun Oncen viedessä listauksen piikkipaikan.

”Levy, joka löi Nightwishin läpi ja teki siitä Euroopan suurimman yhtyeen Iron Maidenin ja Rammsteinin ohella”, Planet Rock kuvailee albumia. ”Giganttisen Nemo-singlen ja London Session Orchestran (tuttu Taru Sormusten Herrasta elokuvista) avulla Nemosta muodostui riemuvoitto, joka muutti yhtyeen suunnan ikipäiviksi. On totta, että ajanjakso päättyi Tarja Turusen potkuihin, mutta tämä mestariteos yhdistää yhtyeen mielikuvituksellisuuden itsevarmaan toteutukseen, kappaleiden kuten Dark Chest of Wondersin, Wish I Had an Angelin sekä ällistyttävän The Sirenin kohotessa täysin uusiin korkeuksiin.”

Alla Planet Rockin näkemys Nightwishin albumien paremmuusjärjestyksestä.

10. Angels Fall First
9. Dark Passion Play
8. Human. :II: Nature.
7. Over the Hills and Far Away
6. Imaginaerum
5. Oceanborn
4. Endless Forms Most Beautiful
3. Century Child
2. Wishmaster
1. Once