Brittikitaristi julkaisi leuat loksauttavan Van Halen -tulkinnan – tähän ei ihan joka soittaja pysty

Eddie Van Halenin kuolema on innoittanut kaikenmoisia kitaristeja julkaisemaan kunnianosoituksia edesmenneelle maestrolle. Harva muusikko on kuitenkaan tehnyt yhtä näyttävää suoritusta kuin Mike Dawes, jonka fingerstyle-tykittelyt ovat keränneet huomiota 2000-luvun alkukymmenykseltä alkaen. Dawes on todellinen yhden miehen yhtye, joka hoitaa kitarallaan samanaikaisesti kappaleiden soitin- ja lauluosuudet sekä perkussiopohjan vielä päälle.

Nyt Dawes on sovittanut Van Halenin Jumpin uuteen muotoon, katso akustisella kitaralla ja mittavalla efektivalikoimalla toteutettu versio alempaa. Koska kysymys on tribuutista, biisin voi myös ladata ilmaiseksi Dawesin Bandcamp-sivulta. Kerta kaikkiaan hämmentävää taituruutta, ei voi muuta sanoa.

”Olin 14, kun kuulin ensi kertaa Eddie Van Halenin soittavan. Se muutti koko maailmani”, Dawes kirjoittaa kappaleen yhteydessä.

”En ollut tänä vuonna soittanut kitaraa kahteen kuukauteen kaiken 2020-hämmingin takia. Kun kuulin uutisen Eddien kuolemasta, tartuin jälleen kitaraan ja musiikkia alkoi virrata ulos. Eddiestä on hieno video, jossa hän kannustaa nuorta fania ’vain soittamaan lisää musaa’. Valvoin myöhään yöhön soittaen.”

”Halusin tehdä kunnianosoituksen legendalle, joka inspiroi niin monia muusikoita. Toivottavasti olen tehnyt kappaleelle oikeutta. Kenties tämä innoittaa sinuakin soittamaan.”

Eli otahan siitä oppia: