Brooklyn muistaa kasvattiaan – Edesmennyt rap-legenda saa oman nimikkokadun

Notorious B.I.G. saa oman kadun.

Christopher Wallace alias Notorious B.I.G. saa oman nimikkokadun New Yorkin Brooklyniin, päätti Brooklynin yhteisölautakunta keskiviikkona äänin 33-1. Asiasta uutisoi Rolling Stone -lehti.

Maailman suurimpiin ja myydyimpiin rap-legendoihin luettava Notorious B.I.G. saa nimikkokatunsa Gates Avenuen ja Fulton Streetin väliselle pätkällä eli alueelle, jossa Biggie Smallsinakin tunnettu räppäri kasvoi ja vietti lapsuutensa. Lautakunnan äänestyksen jälkeen asia etenee vielä kaupunginvaltuustoon ja New Yorkin pormestarin pöydälle saadakseen virallisen vahvistuksen.

Aloitteen liikkeellepanija LeRoy McCarthy toivoo, että Christopher Wallace Wayn katukyltti saadaan paljastettua Biggie Smallsin syntymäpäivän tienoilla 21.  toukokuuta. McCarthy oli takana myös pari vuotta sitten tehdyssä aloitteessa, jolla räppärin syntymäpäivästä tehtiin Brooklynissa virallisesti Notorious B.I.G.:n päivä.

”Biggien kunnioittaminen symboloi enemmän kuin vain yhtä miestä. Se symboloi kulttuuria, kaupunginosaa, sen asukkaita sekä hip-hoppia maailmanlaajuisesti”, McCarthy kommentoi.

Vuoden 1994 Ready To Die -debyyttialbumillaan sekä Juicyn, Big Poppan ja Mo Money Mo Problemsin kaltaisilla hiteillä suursuosioon noussut räppäri ammuttiin kuoliaaksi 9. maaliskuuta 1997 vain 24-vuotiaana.