Bruce Dickinson muistelee soolobändinsä reaktiota, kun tämä ilmoitti palaavansa Iron Maideniin – ”En ollut koskaan ajatellut asiaa noin…”

Laulajan taustabändi tuki miehen paluuta hevijätin riveihin täysillä.

Pitkän uran laulajana niin hevijätti Iron Maidenin keulilla kuin myös soolona tehnyt Bruce Dickinson listasi Kerrang!-lehden tuoreessa haastattelussa itselleen merkittävimpiä keikkoja, joita tämä on heittänyt vuosien varrella. Samassa yhteydessä hän myös muisteli niitä hetkiä, kun hän teki paluun Iron Maidenin riveihin vietettyään vuodet 1993-1999 sooloartistina ja sanoo taustabändinsä reaktion vahvistaneen sen, että paluu Maideniin oli oikea ratkaisu.

”Kun kerroin asiasta soolobändini jätkille, he sanoivat heti, että ’Sinun kuuluukin mennä takaisin’. Sanoin heille, että kai te ymmärrätte, että se tarkoittaa sitten sitä, etten voi enää soittaa kanssanne samalla tavalla, koska jalkani eivät tule hetkeen koskemaan maahan. Ja he vastasivat, että ’Sinun täytyy tehdä se, koska maailma tarvitsee Iron Maidenia’. Olin ihan että hitto vieköön, en ole koskaan ajatellut asiaa noin, mutta olette oikeassa – maailma todellakin tarvitsee Maidenia!” Dickinson muistelee.

Dickinson teki paluun keikkalavoille Maidenin riveissä 11. heinäkuuta 1999 Kanadan Saint Johnissa. Kyseessä oli samalla bändin nykyisen kolmen kitaristin kokoonpanon ensiesiintyminen, kun Adrian Smith teki myös paluun bändiin. Dickinsonin mukaan hänen taukonsa bändistä teki kaikille osapuolille vain hyvää ja sen huomasi jo ensimmäisestä keikasta.

”Välisemme suhteet olivat – ja ovat edelleen – paljon paremmat kuin silloin 80-luvulla. Silloin olimme parikymppisiä julleja, jotka kilpailivat asemastaan ja olivat täynnä tulta ja tappuraa. Olimme kaikki rauhoittuneet tarpeeksi noita ajoista”, Dickinson tuumaa.

”Oliko siitä 90-luvun jäähdyttelyajasta hyötyä? Ilman muuta! Bändi on nyt paljon isompi kuin mitä se olisi, jos en olisi lähtenyt. Mutta en tosiaan tiennyt sitä silloin – jälkiviisaus on mahtava asia. Mutta olen varma, että lähtööni liittynyt draama, takaisin tuloni sekä paluu Brave New Worldin (2000) kaltaisen levyn kanssa lennätti meidät ihan uudelle tasolle. Olemme nyt aika hyvässä paikassa.”