Bruce Dickinsonin ura Iron Maidenissa oli vaarassa katketa alkuunsa: ”En tiennyt, sopiko hän bändiin”, tuumasi Steve Harris

27.11.2023 13:30

Classic Rockin sivuilla julkaistiin lokakuussa varsin kiinnostava arkistojuttu kaikille Iron Maidenin ystäville. Jutussa Bruce Dickinson, Steve Harris, Rod Smallwood ja kumppanit muistelevat The Number of the Beastin syntyä, ja mukana on sellainenkin mielenkiintoinen tieto, että Harris harkitsi yhdessä vaiheessa, oliko Dickinson sittenkään oikea mies Maidenin keulille.

”Steve ja minä otimme usein yhteen. Hän halusi erottaa minut, kun Number of the Beast -kiertuetta oli jatkunut vain kuukauden päivät”, Dickinson muistelee Classic Rockin mukaan.

”Heidän välillään oli lavalla vähän kärhämää”, Rod Smallwood vahvistaa.

”Aluksi luulin, että kuvittelin koko jutun. Mutta kiertueen alkuvaiheessa oli iltoja, kun Bruce yritti tuuppia minua sivuun lavalta. Se tehtiin ihan hauskanpitomielessä… paitsi että välillä pystyi aistimaan, että siinä oli muutakin”, Harris puolestaan kertoo.

Dickinson kuittaa asian niin, että hänen mielestään laulajan kuului ottaa lavan keskiosa haltuunsa. Maidenissa oli alun perin ollut useita passiivisia muusikoita ja hyvin ilmeikäs basisti, joka viihtyi lavan keskellä. Niinpä Harris ja Dickinson halusivat molemmat vallata paraatipaikan itselleen, mikä johti väistämättä yhteentörmäyksiin.

”Siinä oli kysymys egoista. Ja se sai minut miettimään, sopiko hän sittenkään bändiin. En tiedä, ajatteliko hän, että hänen täytyi jotenkin vallata oma reviirinsä. Ei hänen olisi tarvinnut”, Harris sanoo.

Onneksi nämä kaksi omanarvontuntoista nuorukaista saivat lopulta egonsa mahtumaan samalle lavalle – metallimaailma olisi muovautunut hyvin erilaiseksi, mikäli Harris olisi katsonut, ettei hänen yhteistyönsä Dickinsonin kanssa voisi toimia. Hyvä näin!

Lisää luettavaa