Bruce Springsteen ei halua pitää palopuheita tulevalla levyllään – ”Poliittisista asioista laulaminen ei kiinnosta minua”

Pomo sanoo, ettei hänen soololevystään tule Trumpia vastustavaa kannanottoa.
4.10.2017 14:04

Syyskuun lopussa 68 vuotta täyttänyt Bruce Springsteen on ollut viime aikoina tavallistakin kiireisempi mies. The River -juhlakiertueen lisäksi tämä julkaisi hiljattain myös elämäkertansa ja parhaillaan Pomolla on vakioslotti Broadwaylla, jossa tämä esiintyy soolona viitenä iltana viikossa aina helmikuun alkuun saakka. Springsteen soittaa kappaleitaan mies ja kitara/piano -periaatteella ja tarinoi biisien välissä niitä näitä. Ja kuten arvata saattaa, on jokainen ilta jo nyt loppuunmyyty.

Pomo avaa Variety-lehden pitkässä haastattelussa, mitä peliliikkeitä tällä on mielessään sen jälkee, kun Broadway-vakanssi päättyy. Springsteen arvelee keskittyvänsä seuraavaksi työstämään soololevyään, josta muusikko paljastaa sen verran, ettei se tule olemaan ainakaan poliittisesti latautunut, vaikka joku niin saattaisi odottaakin.

– Ajankohtaisista ja poliittisista asioista laulaminen ei kiinnosta minua juuri nyt. Sain purettua sen tarpeen ja sanottavani sanottua aika hyvin jo Wrecking Ballilla. Minulla ei ole halua tehdä mitään Trumpin vastaista palopuhetta, se ei tunnu tällä hetkellä tarpeelliselta, sanoo Hillary Clintonia vaaleissa tukenut Springsteen.

– Sitä on tällä hetkellä muutenkin joka puolella ja minusta se tuntuu nyt tarpeettomalta. Yritän tehdä jotain, joka on minulle henkilökohtaista ja kaikkein tärkeintä. Yleisöllä on paljon haluja ja tarpeita, mutta biisejä tehdessä yrität pääasiassa täyttää omat tarpeesi. Olen lainannut Marty Scorsesea usein haastatteluissa, sillä hän on sanonut: ”Taiteilijan tehtävä on saada yleisö kiinnostumaan omista pakkomielteistään”. Toivon siis vain kirjoittavani omista pakkomielteistäni tarpeeksi hyvin, jotta yleisöni välittää niistä myös.

Springsteenillä onkin todella laaja fanikunta ja supertähden olisi helppo tuputtaa mielipiteitään. Pomoa sellainen puhujanpöntössä huuteleminen kuitenkaan kiinnosta ja hän sanoo muun muassa The New York Times -lehden Charles Blow’n kantavan sitä lippua hänen puolestaan todella hyvin. Springsteen ei myöskään halua sitoa musiikkiaan liiaksi tiettyyn aikaan vaan tehdä yleismaailmallisia, ajattomampia kappaleita.

– Pohjimmiltaan ihmiset tulevat musiikin ääreen viihtymään – kyllä, musiikki voi käsitellä jokapäiväisiä huolia ja kyllä, se voi ottaa kantaa poliittisesti. Mutta pohjimmiltaan on kuitenkin kyse sydämestä: ihmiset haluavat, että menet politiikkaa syvemmälle, kurotat syvälle heidän sisimpäänsä ja jokapäiväisiin taisteiluihin ja siihen minä aina pyrin. En voisi koskaan tehdä poleemista levyä, sillä se olisi suosion väärinkäyttöä. Toki, jos jokin asia koskettaa minua syvästi, voin tehdä vaikka American Skin -kappaleen [joka kertoo poliisin ampumaksi tulleen 23-vuotiaan Amadou Diallon tapauksesta]. Mutta pidän varani, etten väärinkäytä yleisöni suosiota, Springsteen pohtii.

Lisää luettavaa