Cheap Trick -kitaristi muistelee AC/DC:n kanssa kiertämistä – pitää aussijättiä ”ultimaattisena baaribändinä”

12.8.2023 18:01

Cheap Trick -kitaristi Rick Nielsen muistelee yhtyeensä ja AC/DC:n yhteisiä reissuja Classic Rockin tuoreessa haastattelussa.

Nielsen kertoo tutustuneensa aussijätin musiikkiin jo hyvissä ajoin.

”AC/DC:n tyyppi heidän levy-yhtiössään Atlanticilla oli meidän Epic-lafkamme tyypin veli, ja sitä kautta kuulin heistä ensimmäisen kerran”, Nielsen selvittää. ”Me taisimme lyödä läpi samoihin aikoihin – 1975/76. Kuulin heidän alkuaikojen levyjään ja tykästyin niihin välittömästi. Highway To Hell tuntui heidän tiketiltään isoihin ympyröihin. Highway To Hell -kappale itsessään on täydellinen ’nyt mennään, pojat’ -anthem. Se on aivan mahtava levy.”

”Cheap Trick soitti paljonkin AC/DC:n kanssa 70-luvun lopulla”, Nielsen lisää. ”Vaihtelimme rooleja – toisinaan me olimme pääesiintyjiä, toisinaan he. He olivat vain niin hyviä – ainoa bändi, jonka keikan katsoin kokonaisuudessaan joka ilta. Ei mitään kikkailua, he eivät yrittäneet olla mitään muuta kuin ovat. Kitarat soivat täydellisesti, rytmi oli täydellinen, samoin laulu. Se oli baaribändi, mutta parempi kuin mikään aiemmin näkemäni baaribändi. Ultimaattinen baaribändi.”

Cheap Trick julkisti hiljattain soittavansa lokakuussa sarjan keikkoja Yhdysvalloissa.

Lisää luettavaa