Chisu on vuoden 2019 Soundi-palkinnon saaja

23.5.2019 08:00

Vuoden 2019 Soundi-palkinnon saajaksi on valittu Chisu. Christel ”Chisu” Sundberg (s. 1982) on lahjakas, kunnianhimoinen, monipuolinen, suosittu ja palkittu taiteilija, joka ei pelkää tehdä rohkeita liikkeitä urallaan. Hänen huomenna ilmestyvä viides albuminsa, kolmessa osassa julkaistu Momentum 123, esittelee tyyliään rohkeasti uudistaneen artistin.

Huomenna 24.5. ilmestyy myös Soundi-lehti, jonka pitkässä kansihaastattelussa Chisu puhuu muun muassa muutoksen väistämättömyydestä.


– Muutos tapahtuu joka tapauksessa. Ihmisten on vaikea hiffata, että maailma muuttuu. Ja se, joka haluaa koko ajan pitää kiinni samasta vanhasta, katkeroituu helposti, Chisu pohtii.

Uudella albumilla pianolla säveltäminen on vaihtunut tietokoneen ääressä biittien ja soundien ruuvaamiseen.

– Tällä kertaa mua kiinnosti enemmän tehdä soundia kuin säveltää, ja se kuuluu tällä levyllä.

Säveltämisen, sanoittamisen ja esittämisen lisäksi myös kappaleidensa tuotannosta vastaava Chisu nousi kuuluisuuteen heti ensimmäisen singlensä Mun koti ei oo täällä myötä yli 10 vuotta sitten. Sen jälkeen hän on tehnyt viisi albumia ja kohonnut maamme kiinnostavimpien ja suosituimpien artistien joukkoon. Omien hittiensä lisäksi hän on tehnyt kappaleita useille muillekin eturivin artisteille.

Soundi-palkinto on merkittävälle suomalaiselle musiikkivaikuttajalle myönnettävä tunnustus. Palkintona toimii Juho Juntusen suunnittelema ja taiteilija Christian Jütten käsityönä valmistama Taatto Taivahinen -patsas, joita on jaettu nyt 15 kappaletta. Ensimmäisen palkinnon sai vuonna 2005 Tuomari Nurmio, ja hänen jälkeensä sen ovat saaneet Alexi Laiho, Toni Wirtanen, Juhani Merimaa, Tuomas Holopainen, Ismo Alanko, J. Karjalainen, Atte Blom, A.W. Yrjänä, Jonna Tervomaa, Timo Kanerva, Jukka Orma, Jussi Lehtisalo, Jukka Gustavson ja Chisu.

Lisää luettavaa