Chris Holmes sanoo kateellisen Blackie Lawlessin estäneen häntä soittamasta Dion organisoimalla hyväntekeväisyyssinglellä

Ex-W.A.S.P.-kitaristin mukaan hänet haluttiin soittamaan Hear 'n Aidin kappaleelle, mutta päätyi lopulta taustalaulajaksi yhdessä Lawlessin kanssa.
3.7.2023 19:49

Vuonna 1986 ilmestyi Ronnie James Dion ja tämän Dio-yhtyeestä tuttujen Jimmy Bainin ja Vivian Campbellin organisoima hyväntekeväisyysjulkaisu Hear ’n Aid, joka sisälsi valittuja livetaltiointeja muun muassa Rushilta, Motörheadiltä ja Scorpionsilta sekä alkuperäisen Stars-kappaleen, jota varten studioon raahattiin nelisenkymmentä muusikkoa sen hetken suurimmista rock- ja metallibändeistä. Mukana oli jäseniä Dio-yhtyeen lisäksi muun muassa Iron Maidenistä, Judas Priestistä, Quiet Riotista, Mötley Crüesta, Dokkenista, Twisted Sisteristä ja jopa Spinal Tapista.

Myös W.A.S.P.-yhtyeen Blackie Lawless ja Chris Holmes olivat mukana taustalaulajina. Holmesin mukaan hänet kyllä haluttiin soittamaan biisiin kitaraa (jota soittivat Campbellin lisäksi muun muassa Yngwie Malmsteen, Twisted Sisterin Eddie Ojeda, Dokkenin George Lynch, Journeyn Neal Schon sekä Iron Maidenin Dave Murray ja Adrian Smith), mutta Lawless ei siihen suostunut.

”Tunsin Jimmy Bainin hyvin. Vuosi ennen menehtymistään hän sanoi minulle, että he olivat henkilökohtaisesti kysyneet managereiltamme, tulisinko soittamaan kitaraa biisiin, mutta he sanoivat minulla olevan muita velvollisuuksia”, Holmes sanoo tuoreessa RPM Onlinen haastattelussa.

”Tiedätkö, miksi en ollut mukana? Se on yhden miehen kateellisuuden syytä. Lauloin biisillä – kyllä, minä lauloin, koska menimme paikalle silloin asioitamme hoitaneen Rodin (Smallwood) ja Blackien kanssa. Jimmy Bain oli neljästi kysynyt minua ja he sanoivat, etten voi soittaa; minulla on muita velvollisuuksia. Blackie Lawless itse sanoi näin. Hän oli kateellinen eikä halunnut, että minut nähdään häntä parempana. Sellaista se on työskennellä narsistin kanssa.”

Hear ’n Aid -juttu oli minulle ihan paskaa. Siinä ei ollut mistään muusta kyse kuin mustasukkaisuudesta. En välitä, mitä muut sanovat. Jimmy kertoi minulle – olimme läheisiä ystäviä ja hengailimme paljon yhdessä – hän sanoi: ’Kysyimme managereiltanne neljästi’ ja minä kysyin, että miksette sitten kysyneet suoraan minulta? Hän vastasi, etteivät silloin tienneet, miten minuun saa yhteyttä.”

”Tiedätkö, miksi olin Decline of Western Civilisation -elokuvassa? Penelope (Spheeris, ohjaaja) soitti minulle henkilökohtaisesti. Hän ei soittanut managereille, vaan tunsi jonkun, joka tunsi minut. Jos hän olisi kysynyt managereilta, he olisivat sanoneet ei. Muistan kerran kun olimme keikalla Sveitsissä joskus vuoden 1998 kieppeillä, pyöräilin ympäri mestoja ennen soundcheckiä. Tultuani takaisin eräs tuntemani kuvaaja ihmetteli, missä olen oikein ollut – he olisivat halunneet tehdä nimenomaan minun kanssani haastattelun, mutta managerit sanoivat, että minulla on muuta menoa. Sanoin, että minä olin vain pyöräilemässä, olisin ihan hyvin ehtinyt tehdä haastattelun. On todella kurjaa ja surullista, miten jotkut jatkuvasti haluavat painaa sinut maahan tuolla tavalla. Siksi vihasin sitä koko tapausta.”

Lisää luettavaa