Entinen W.A.S.P.-kitaristi Chris Holmes: Blackie Lawlessin narsismi pilasi bändin

Kitaristi sanoo Metallican olevan hyvä esimerkki bändistä, joka on noussut menestykseen pitämällä yhtä.
12.6.2023 09:20

W.A.S.P.-yhtyeessä kitaraa vuosina 1983–1990 ja uudelleen 1995–2001 soittanut Chris Holmes sanoo tuoreessa Classic Album Review’n haastattelussa yhtyeen menneen pilalle ja vuoden 1984 W.A.S.P.-debyytillä soittaneen kokoonpanon hajonneen pelkästään nokkamies Blackie Lawlessin egon vuoksi.

”Hänen olisi pitänyt pysyä kokoonpanossa, jossa olivat Randy (Piper, kitaristi vuosina 1982–1986), hän ja minä, koska biisit ja ideat olivat mahtavia. Kun hän muutti sen kuvion, bändi meni pilalle. Toinen levy (vuoden 1985 The Last Command) pilasi kaiken. Se on sen yhden tyypin narsismin syytä”, sanoo Holmes.

”Ensimmäisellä levyllä oli neljä jätkää, jotka paiskivat hulluna töitä tehdäkseen hyvää ja energistä musiikkia. Sitten he hankkiutuivat Tonysta (Richards, debyytillä soittanut rumpali) eroon, mikä oli iso virhe. He olisivat voineet hoitaa hänen huumeongelmansa kuntoon, mutta eivät koskaan edes yrittäneet. Hänet vain heitettiin pois.”

”Kiersimme ensimmäisen levymme tiimoilta Metallican kanssa. Tiedätkö miksi Metallica on niin iso? Koska he ovat pitäneet yhtä kaikkien vastoinkäymisten ja vaikeuksienkin läpi. Siinä bändissä kukaan ei pidä itseään muita parempana. Siinä bändissä ei ole narsismia. Ja he ovat edelleen yhdessä.”

Lisää luettavaa