Coldplayltä erikoinen joululahja: yhtye aikoo lopettaa levyjen julkaisemisen vuonna 2025

23.12.2021 11:50

Kaikki loppuu aikanaan, ja niin ilmeisesti loppuu myös myös Coldplayn levytysura. Maailman musiikkimediassa kohistaan nyt Chris Martinin BBC-toimittaja Jo Whileylle antamasta haastattelusta, jossa laulaja löi pöytään yllättävän lausunnon: Coldplay harkitsee levyttämisen lopettamista.

BBC-haastattelua ei ole vielä esitetty kokonaisuudessaan, mutta Whiley esitti pätkän keskustelusta etukäteen ikään kuin teaserinä. ”Voin kertoa, että viimeinen varsinainen albumimme julkaistaan vuonna 2025, ja sen jälkeen teemme vain kiertueita. Ehkä teemme vielä joitain yhteistyöprojekteja myöhemmin, mutta Coldplayn levykatalogi tulee silloin valmiiksi”, Martin sanoo haastattelussa.

Whiley toteaa kyllä, ettei ole aivan varma, milloin Martin oli haastattelussa vakavissaan ja milloin ei, mutta eipä tuo mikään maailman suurin ihme olisi, vaikka Coldplay todella tällaisen siirron tekisi. Yhtyeen edellisestä radiohitistä on kulunut jo melko pitkä aika, ja kun suoratoisto- ja levymyyntitulot eivät oletettavasti kata kovin suurta osaa tämän bändin tuloista, on ihan mahdollista, ettei bändi viitsi väkisin studioon sulkeutua. Coldplayn uusin levy Music of the Spheres julkaistiin lokakuussa, eikä sekään nyt mitään valtavaa innostusta ole herättänyt.

Lisää luettavaa