Countrysuuruuden traaginen loppu: 76-vuotias Naomi Judd kuoli oman käden kautta, tytär paljastaa

Naomi Judd.
Larry Marano / Shutterstock / All Over Press

Naomi Judd oli kamppaillut vuosia mielenterveysongelmien kanssa.

Grammy-palkittu kantrilaulaja, menestyneen The Judds -duon toinen osapuoli Naomi Judd menehtyi 30. huhtikuuta vain päivää ennen kuin The Judds nimitettiin Country Music Hall of Fameen. Naomi Judd oli kuollessaan 76-vuotias.

Nyt Naomin tytär Ashley Judd on paljastanut äitinsä tehneen itsemurhan. Ashley kertoi asiasta Good Morning America -ohjelmassa ja sanoi lähipiirin halunneen kertoa asiasta itse ennen kuin tieto tulee esille muuta kautta, kuten virallisten ruumiinavauspöytäkirjojen tullessa julki.

”Hän käytti asetta. Äitini käytti ampuma-asetta. Tämän tiedon jakaminen on meille todella epämiellyttävää, mutta ymmärtäkää, että olemme tilanteessa, jossa joku muu sanoo jotain jos me itse emme sitä tee”, Ashley Judd kertoo.

Ashley Judd sanoo haluavansa tuoda asian julki ja kertoa äitinsä kamppailusta mielenterveysongelmien kanssa, jotta hänen äitinsä fanit, jotka mahdollisesti ovat samassa tilanteessa, uskaltaisivat hakea apua.

”Kun puhumme mielenterveysongelmista, on tärkeä osata erottaa rakkaamme ja sairaus. Se sairaus on hyvin todellinen ja armoton”, Ashley Judd sanoo.

”Äitimme ei jaksanut enää edes siihen saakka, että hänet nimitetään Hall of Fameen vertaistensa joukkoon. Se kertoo siitä, minkä tason katastrofi hänen sisällään myllersi. Edes heidän kunnianosoituksensa ei päässyt läpi hänen sydämeensä, koska sairaus oli valehdellut hänelle niin vakuuttavasti, että häntä ei rakasteta, että hän ei ole sen arvoinen.”

Ashley Judd sanoo olleensa se, joka löysi äitinsä kuolleena.

”Kun olen kotona Tennesseessä, vierailen äitini ja isäpuoleni luona joka päivä ja olin siellä silloinkin. Äiti kysyi minulta: ’Jäätkö kanssani?’ ja vastasin, että totta kai. Myöhemmin menin yläkertaan kertoakseni, että hänen hyvä ystävänsä oli tullut vierailulle ja silloin löysin hänet. Se jätti minuun suuren surun sekä trauman.”