Culture Club haluttiin mukaan Live Aid -konserttiin, mutta suunnitelma kariutui Boy Georgen ongelmiin – ”Oli onni, ettemme tehneet sitä”

Laulaja sanoo olleensa tuohon aikaan niin syvällä päihdekurimuksessa, ettei esiintymisestä olisi tullut mitään.
4.5.2020 13:33

Culture Club oli 1980-luvun alussa ja puolivälissä suosionsa huipulla ja laulaja Boy George otti myös osaa Bob Geldofin Band Aid -hyväntekeväisyysprojektin Do They Know It’s Christmas? -singlelle, jolla esiintyivät myös muun muassa Bono, Phil Collins, George Michael, Sting, Paul Young, David Bowie sekä Duran Duranin, Status Quon ja Spandau Balletin jäseniä. Culture Clubia ei tästä huolimatta kuitenkaan nähty esiintymässä Geldofin vuonna 1985 järjestämässä legendaarisessa Live Aid -konsertissa.

Boy George kertoo tuoreessa Louis Therouxin podcast-haastattelussa, että muun muassa Karma Chameleon- ja Do You Really Want To Hurt Me -hiteistä tunnettu Culture Club kyllä haluttiin mukaan, mutta suunnitelma kariutui tämän päihdeongelmiin.

”Se oli minun syyni. Olin niin kiinni kemikaaleissa tuolloin”, Boy George paljastaa, mutta lisää, että näin oli parempi kaikille osapuolille.

”Meitä kyllä pyydettiin, mutta luulen että sitten he vilkaisivat minua ja minun tilaani ja totesivat, että ehkä siitä olisi vain enemmän haittaa kuin hyötyä. Joten asia vaan jätettiin sikseen”, laulaja toteaa.

”Oli onni, ettemme tehneet sitä, sillä en todellakaan olisi ollut kunnossa sitä varten.”

Lisää luettavaa