Kun Queen tuli lavalta Live Aid -konsertissa vuonna 1985, Elton Johnilla oli tyly lohkaisu valmiina

Queen Live Aid -konsertissa Lontoon Wembley-areenalla vuonna 1985.
AOP

Oletko huomannut vielä Classic Rockin sivuilta Peter Hincen haastattelua? Tämän useiden maailmantähtien palveluksessa kiertäneen roudarin haastattelu julkaistiin alun perin vuonna 2018, mutta Soundin verkkotuottajan silmiin mokoma osui vasta nyt. Ja siinähän on paljon kiinnostavaa asiaa: Hince työskenteli Queenin kiertuekaravaanissa 12 vuoden ajan, ja noina aikoina hän ehti nähdä kaikenlaista rockjättiläisen takahuonetiloissa.

Haastattelun ytimessä on kysymys siitä, millainen ihminen Freddie Mercury oli lavapersoonansa takana. Freddie oli esiintyjänä säteilevän karismaattinen rocktähti, mutta muuten laulaja varjeli yksityisyyttään tarkasti.

Hincen mukaan Mercury osasi olla mukavaa seuraa niin halutessaan.

”Porukka puhuu aina hänen egostaan, mutta ei se ollut niin suuri kuin monesti luullaan. Hän osasi laskea leikkiä itsestään, kun jotkut muut bändin jäsenet eivät osanneet tehdä niin aivan samalla tavalla. Freddien kanssa sai nauraa, kunhan tiesi missä raja kulki”, Hince kertoo haastattelussa.

Brian Maystakin Hincellä on kerrottavaa. May tunnetaan nykyään lempeänä eläinten ystävänä, mutta Hince sanoo, että kitaristilla on kovempikin puoli.

”Brian on yksi monimutkaisimmista ihmisistä, mitä voi kuvitella. Hänellä on suuri sydän, ja hän haluaa olla ystävällinen ja kiltti kaikille. Joillain tavoin hän oli bändin herkin jäsen. Mutta kuten useimmilla ihmisillä, hänelläkin on toisenlainen puolensa. Hän osaa olla varsin häikäilemätön”, Hince kertoo.

Haastattelussa on myös eräs hupaisa yksityiskohta: kun Queen esiintyi Live Aid -jättikonsertissa vuonna 1985, bändi tiesi itsekin, että jotain erityistä oli tapahtunut ja he olivat niin kutsutusti tyhjentäneet pajatson. Eikä tilanne jäänyt huomaamatta illan muilta esiintyjiltä.

”Kun Queen tuli lavalta, sekä heistä että kaikista muistakin tuntui, että he olivat varastaneet show’n. Elton John tokaisi heille jälkeenpäin: ’You fuckers!’” Hince sanoo.

Elton John ja Freddie Mercury olivat toki ystäviä, joten tuskin kommenttiin sisältyi kovin paljon myrkkyä. Vaan olisi Eltonillekin varmaan kelvannut show’n kirkkaimman tähden sädekehä, ei siinä mitään.