Phil Collins muistelee katastrofaalista Led Zeppelin -keikkaansa – ”Jos olisin voinut vain häipyä, olisin tehnyt sen”

26.1.2020 22:10

Phil Collins on muistellut Classic Rockin haastattelussa Led Zeppelinin yhteenpaluuta vuoden Live Aid -tapahtumassa, johon hänet oli pestattu toiseksi rumpaliksi.

Collins ja Paul Martinez korvasivat edesmenneen John Bonhamin ja mukana oli basisti Tony Thompsonin lisäksi Zeppelinin alkuperäisjäsenet Robert Plant, Jimmy Page ja John Paul Jones.

Esitys ei mennyt lopulta oikein millään mittarilla putkeen ja monet ovat sittemmin sovitelleet syyllisen viittaa Collinsin niskaan. Mies itse kertoo keikan menneen penkin alle monestakin eri syystä.

”En harjoitellut perille päästyäni, mutta kuuntelin Stairway to Heavenin Concordessa”, mies kertoo. ”Saavuin paikalle, menin asuntovaunuille ja Robert Plant sanoi: ’Jimmy Page on riidanhaluinen.'”

Page tenttasi Collinsilta kuinka Straiway soitetaan rummuilla, eikä ollut tyytyväinen siihen, mitä Genesis-rumpali esitti.

”Mimikoin biisin soittamista ja Jimmy hudahti: ’Ei se mene noin!’ Niinpä juttelin kanssarumpali Tony Thompsonin kanssa – koska olen soittanut paljon toisen rumpalin kanssa ja se voi mennä melkoiseksi sotkuksi – ja sanoin, että ’Pysytään pois toistemme tieltä ja soitetaan simppelisti.'”

”Robert [Plant] ei ollut pelikunnossa. Jos olisin voinut vain häipyä, olisin tehnyt sen, sillä minua ei kaivattu ja tunsin itseni ylimääräiseksi.”

Katso yhtyeen vuoden 85 esitys tuosta yltä.

Lisää luettavaa