Dave Grohl kertoo, mitä Foo Fighters on oppi aikanaan Panteralta – ja miksi hän kulkee festareiden backstagella viskileka kädessä hakkaamassa pukuhuoneiden ovia

Foo Fighters suosii bäkkärillä ja studiossa avoimien ovien politiikkaa.

Pantera muistetaan nykyään bändin entisten jäsenten välisistä katkerista riidoista, joten on hivenen yllättävää kuulla, että aikanaan orkesteri oli hyvinkin sosiaalinen ryhmä, joka tuli kaikkien kanssa juttuun. Näin kertoo ainakin Dave Grohl, joka vieraili kitaristi Pat Smearin kanssa Planet Rockin videohaastattelussa. Samalla groove metalin jättiläinen vaikutti merkittävästi Foo Fightersiin.

”Foo Fightersin toimintatapoihin kuuluu, että tulemme toimeen kaikkien kanssa”, Dave Grohl sanoo. ”Festareilla nappaan ensimmäiseksi pullon viskiä ja kuljen ympäriinsä hakkaamassa pukuhuoneiden ovia nähdäkseni, ketkä ovat asiallisia tyyppejä. Siellä voi olla Tricky, tai Muse, tai… kuka tahansa. Minä vain haen kavereita.”

”Itse asiassa se on jotain, minkä opin Panteralta. Soitimme aikanaan Panteran kanssa ja ystävystyimme, ja menin tapaamaan heitä rundeilla koko ajan. Heillä oli aina sellaista, että yhdessä nurkassa oli Marilyn Manson, toisessa Kato Kaelin, kolmannessa Britney Spears. Kaikki tykkäsivät hengailla Panteran kanssa. Se oli minusta siisteintä heissä – he olivat mukavia kavereita, ja heillä oli tietynlainen avoimien ovien politiikka.”

Foo Fighters on samoilla jäljillä, eikä pelkästään backstagella vaan myös studiossa. Yhtyeen levyillä kullaan tunnetusti paljon erilaisia vierailijoita.

”Emme suunnittele liikoja, kun teemme musiikkia. Joten kun olet studiossa, siellä on joka viikko joku uusi tyyppi. Kun äänitimme, Glenn Hughes saattoi näkyä käytävällä Jason Bonhamin kanssa. Sitten saattoi törmätä Lady Gagaan, Joe Bonamassaan, Wolf Aliceen tai Rufus Wainwrightiin”, Grohl kertoo.

”Niinä kolmena kuukautena, joina olimme siellä, tapasimme todella paljon ihmisiä kun juopottelimme ja kävimme röökillä parkkipaikalla. Siinä löytää paljon uusia ystäviä, ja se todella on niin helppoa.”