Dave Mustaine ei halua ”levittää väärää tietoa” lisäämällä Lars Ulrichia biisinkirjoittajaksi Metallican demolle

Dave Mustaine sanoo, ettei hän ole halukas ”levittämään väärää tietoa” antamalla Metallica-rumpali Lars Ulrichille biisinkirjoituskrediittejä Metallican vuoden 1982 No Life ’Til Leather -demolle.

No Life ’Til Leather julkaistiin vuonna 2015 rajoitettuna kasettijulkaisuna Record Store Dayn merkeissä. Seitsemän kappaletta sisältävä äänite oli Metallican ensimmäisen kokoonpanon tuotoksia, ja sillä soittavat Ulrichin ja Mustainen lisäksi James Hetfield sekä basisti Ron McGovney.

Mustaine keskusteli No Life ’Til Leatherin mahdollisesta uudelleenjulkaisusta Kerrang!-lehdelle vuonna 2018, mutta haastattelu on vasta nyt löytänyt tiensä netin syövereihin. Mustaine sanoi tuolloin olleensa Hetfieldin kanssa viimeksi yhteydessä juuri kyseisen demonauhoitteen tiimoilta.

”Hän yritti saada minut luovuttamaan tekijätiedot Larsille huolimatta siitä, että James ja minä olimme ainoat biisinkirjoittajat”, Mustaine sanoo. ”Lars halusi prosenttiosuuden ja minä sanoin ei. Rakastan Jamesia, hän on loistava kitaristi, mutta en voi tehdä sitä. Kappaleet on jo julkaistu. En aio julkaista mitään vain saadakseni jotain myytävää  — etenkään jos he haluavat levittää väärää tietoa. Lars ei kirjoittanut noita biisejä. Ne olivat minun ja Jamesin tekemisiä. Piste.”

No Life ’Til Leatherin kappaleet löysivät lopulta tiensä Metallican Kill ’Em All -debyytille ja loppu oli historiaa.