Dave Mustaine ja muut Megadeth-muusikot edesmenneestä ex-rumpalistaan: Hän oli elämää suurempi persoona

Entinen Megadeth-rumpali Nick Menza kuoli lauantai-iltana Los Angelesissa OHM:-yhtyeensä keikalla. Menzan kerrotaan saaneen sydänkohtauksen.

Menza soitti rumpuja Megadethissa vuosina 1989-1998 ja lyhyesti vuonna 2004. Hän liittyi Marty Friedmanin kanssa Dave Mustainen ja David Ellefsonin remmiin ja yhtye levytti thrash metal -klassikoksi nousseen Rust In Peacen (1990). Megadethin historian pitkäikäisin kokoonpano julkaisi hittilevyn toisensa perään ja nosti yhtyeen huippusuosioon.

Dave Mustaine julkaisi Megadethin virallisilla Facebook-sivuilla muistokirjoituksen entiselle yhtyetoverilleen.

– Alun perin rumputeknikoksi pestattu Nick oli lahjakas persoona, joka kuului lavalle. Hänen soittonsa oli jazzahtavaa, arvaamatonta ja aina viihdyttävää. Ja vaikka hän oli hyvä rumpali, hän oli ennen kaikkea hyvä ystävä. Vaikka meillä, kuten kaikilla veljillä, oli erimielisyyksiä ja riitoja, yhteytemme oli sitäkin vahvempi, Mustaine avautuu.

– Keskustelimme muutamia kertoja hänen paluustaan, mutta jostain syystä niin ei ikinä tapahtunut. Pidimme kuitenkin yhteyttä, hän kävi keikoillamme ja pysyimme ystävinä. Todellinen ammattilainen ja elämää suurempi persoona.

Mustaine kertoi eilen Q103-radion haastattelussa Rock ’N Derby -festivaaleilla Megadethin järjestävän myöhemmin muistokonsertin Menzan kunniaksi (video uutisen lopussa).

David Ellefson ja Marty Friedman jättivät myös omat hyvästinsä eilen tuoreeltaan Facebookissa.

– Menza oli paitsi ainutlaatuinen rumpali, myös luotettava ystävä ja rakastava isä. Äärettömän surullinen uutinen, Friedman kommentoi.

– Lempeä jättiläinen on poissa. Nick oli todellinen artisti ja ystävämme, tiivisti puolestaan Ellefson.

Nick Menzan yhtyetoveri OHM:ista, kitaristi Chris Poland (itsekin entinen Megadethin jäsen) kommentoi Blabbermouthissa ystävänsä kuolemaa.

– Kun olin itse hiljattain sairaalassa, Nick soitti minulle ja vaimolleni jatkuvasti: ’Voinko auttaa? Käynkö ostoksilla puolestanne?’. Hän halusi välttämättä tehdä lounasta vaimoni puolesta. Tuollaisia ihmisiä on liian harvassa, Poland muistelee.