Dave Mustaine muistelee Megadeth-klassikon syntyä – ”Olimme kodittomia ja kirjoitin lyriikat seinään”

Megadethin vuonna 1986 julkaisema Peace Sells on noussut bändin tunnetuimpien kappaleiden joukkoon. Dave Mustaine muistelee tuoreessa haastattelussa ei-niin-hohdokkaita aikoja, kun bändin jokaisen keikan settilistaan kuuluva kappale sai alkunsa.

– Asuin varastorakennuksessa siihen aikaan, kun kirjoitin Peace Sellsin. Olimme kodittomia ja kirjoitin lyriikat seinään. Minulla ei ollut edes paperia. Minulla oli kynä ja kirjoitin ne seinään. Ja olen varma, että muutettuamme sieltä pois joku todennäköisesti kaiversi sen osan seinästä pois ja vei ne mukanaan, Mustaine kuvailee Rolling Stonen haastattelussa.

Kappale syntyi Mustainen turhautumisesta metallimusiikkia mollaaviin ihmisiin ja metallifanien haukkumiseen. Metallifanit ja -muusikot esitettiin tuohon aikaan televisiossa ääliöinä, vaikka Mustainen mielestä suuri osa muusikoista on hyvin älykkäitä ja lahjakkaita ihmisiä.

Megadeth-keulakuva ei tullut ajatelleekseen kuinka suureksi kappale lopulta muodostuisikaan. Siihen asti bändi oli keskittynyt vain soittamaan todella nopeasti ja aggressiivisesti.

– Kun Peace Sells julkaistiin ajattelin: Vau, tämä on tosissaan oikea kappale. Se oli jotain mikä – minun tietämättäni – tulisi kestämään ajan hammasta, jotain mikä kulkisi mukanani ikuisesti. En ollut saanut samaa tunnetta aiemmista kappaleistamme. En koskaan ajatellut: Hei, tulet soittamaan tätä kappaletta jokaisena iltana loppuelämäsi ajan, Mustaine pohtii.