David Coverdale ei nykyisestä Deep Purplesta välitä: ”He eivät sovi elämääni enää millään tavalla”

1.4.2019 09:22

Näyttää siltä, ettei Ritchie Blackmore ole ainoa Deep Purplen entinen jäsen, jolla on kana kynimättä bändin nykymiehistön kanssa. Myös Whitesnaken kanssa aktivoitunut David Coverdale puhuu happamaan sävyyn vanhoista kollegoistaan ja orkesterin vihkimisestä Rock & Roll Hall of Fameen vuonna 2016.

Blabbermouth uutisoi Coverdalen radiohaastattelusta newyorkilaisen Z93-kanavan lähetyksessä, jossa Whitesnake-johtajalta kysyttiin, millaisia muistoja hänellä on Hall of Fame -tilaisuudesta. Laulaja ylistää seremoniaa ”suureksi kunniaksi”, mutta vanhoista bändikavereista ei ollut aivan yhtä hohdokasta sanottavaa.

”Välitin ainoastaan siitä, että Glenn Hughes oli paikalla. Niille muille minulla ei ole aikaa. He estivät Ritchie Blackmoren pääsyn kunniatilaisuuteen”, Coverdale sanoo.

Glenn Hughes toimi Coverdalen aisaparina Deep Purplessa vuodesta 1973 vuoteen 1976, jolloin yhtye hajosi riitojen ja Hughesin päihdeongelmien vuoksi.

”Sanoin heti ensimmäiseksi kiitospuheessani, että olen pahoillani, ettei Ritchie Blackmore ole täällä. Että ilman häntä kukaan meistä ei olisi tässä lavalla. Myöhemmin minä ja Glenn pysyttelimme itseksemme ja pidimme hauskaa Chicagon, Cheap Trickin ja Steve Millerin kanssa, kaikki olivat mahtavia”, Coverdale sanoi.

”Olen siis tyytyväinen, että ex-kollegani pysyvät ex-kollegoina. He eivät sovi elämääni millään tavalla. Heillä on täysin erilainen elämänfilosofia, ideologia tai miten sen nyt haluaakaan sanoa – se ei voisi olla enempää erilainen kuin minulla.”

Kovin riitainen historia on siis tällä hienolla bändillä. Sekä Coverdalen että Blackmoren näkee kesän mittaan myös Suomessa: Whitesnake konsertoi 12.7. Pietarsaari Open Airissa ja 13.7. Tampereen Sauna Open Airissa, ja Blackmore puolestaan tuo Rainbow’nsa Hyvinkäälle 6. kesäkuuta.

Lisää luettavaa