Death metal -legendojen ympärillä outoa draamaa – Entiset jäsenet perustivat uuden bändin, alkuperäisen yhtyeen kitaristin äiti jyrähti

David Vincent ja Tim Yeung

Floridalaisen death metal -legendan Morbid Angelin ympärillä riittää draamaa. Reilu vuosi sitten yhtyeen pitkäaikainen basisti-laulaja David Vincent korvattiin bändissä muinoin vaikuttaneella Steve Tuckerilla – Vincentille tosin unohdettiin kertoa asiasta. Morbid Angel -kitaristi Trey Azagthoth ja Vincent kävivät asiasta julkista kädenvääntöä, joka päättyi lopulta sekä Vincentin että bändin rumpalin Tim Yeungin eroon.

Nyt Vincent ja Yeung ovat perustaneet uuden bändin Bill Hudsonin (Circle II Circle) ja Ira Blackin (Metal Church) kanssa. I Am Morbid on solminut keväälle jo muutamia keikkoja Brasiliassa ja mainostaa soittavansa Morbid Angelin klassikkoja yhtyeen neljältä ensimmäiseltä levyltä.

Mutta saippuaooppera ei pääty vielä tähän, nimittäin Trey Azagthothin (oikealta nimeltään George Emmanuel III) äiti Janell Emmanuell jyrähti I Am Morbidin keikkojen Facebook-tapahtumasivuilla ja kritisoi David Vincentiä vanhan bändin ja Azagthothin maineella ratsastamisesta.

– Luuletko tosiaan pärjääväsi esittämällä Morbid Angelin musiikkia (varokin soittamasta mitään mikä kuuluu Treylle, tai joudut maksamaan) sekä käyttämällä bändin logoa (jonka Trey omistaa). Perusta oma bändi ja jätä Morbid Angel rauhaan, onko se liikaa vaadittu? Janell räyhää postauksessaan.

Janell myös hämmästelee, miksi keikkoja ei mainosteta englanniksi, sillä ”kaikki eivät osaa espanjaa”. Niin, Brasiliassa heitettävien keikkojen mainokset kun on kohdistettu brasilialaisille – jotka tosiaan puhuvat portugalia, eivät espanjaa.

Popkornit valmiiksi ja David Vincentin – tai tämän äidin vastausta odottamaan.