Deep Purple -kosketinsoittajalta yllättävä paljastus Judas Priestin klassikkolevystä – ”He eivät edes laittaneet nimeäni tekijätietoihin”

7.11.2020 14:36

Deep Purple -kosketinsoittaja Don Airey kertoo musisoineensa Judas Priestin klassisella Painkiller-albumilla paljon enemmän kuin aiemmin on uskottu.

Miehen tiedettiin soittaneen koskettimia A Touch Of Evil– ja Living Bad Dreams -kappaleilla, mutta miehen merkittävä panos albumin alataajuuksien puolella ei ole aiemmin noussut esiin.

AntiHero Magazinen haastattelussa Airey kertoo yllättäen vastanneensa kaikista albumin bassoraidoista.

”[Judas Priest] oli niin huolissaan siitä, että he eivät edes laittaneet nimeäni albumin tekijätietoihin”, mies sanoo. ”He maksoivat minulle, mikä on aina jutun juju. Painkiller on hieno levy.”

”Soitan kaikki bassoraidat minillä”, Airey toteaa. ”Albumin bassoraidat on soitettu Moogilla; [Priest-basisti] Ian Hillin basso vain miksattiin mukaan joihinkin osuuksiin.”

”Niihin aikoihin Ian ei ollut oikein kunnossa, joten hän ei ollut paikalla sessioissa”, Airey jatkaa. ”Niinpä soitin kaikki bassoraidat, ja he pitivät ne. Se oli aika hauska homma. Soitin koskettimia kunnolla vain yhdellä biisillä, mutta en muista mikä se oli. Luin aiheesta juuri eilen, ja he sanoivat [että soitin levyllä bassoa]. En ole koskaan aiemmin sanonut siitä mitään. Se oli jännitävä levy tehdä. He ovat mahtavia ihmisiä.”

Aireyn musisointia voi kuulla yli 300 albumilla. Tunnetuimpia miehen yhteistyökumppaneita ovat Deep Purplen lisäksi olleet Ozzy Osbourne, Gary Moore ja Whitesnake.

Lisää luettavaa