Deep Purple -laulaja avautuu väleistään Ritchie Blackmoreen – ”Me molemmat olimme kusipäitä”

Entiset Deep Purple -toverit Ian Gillan ja Ritchie Blackmore ovat yhteistyönsä päätyttyä heitelleet vuosien saatossa toistensa suutaan piikkejä jos jonkinlaisia, eivätkä välit ylipäätään koko yhtyeen ja sen entisen kitaristin välillä ole aina olleet erityisen lämpimät.

Nyt Aurajoessa näyttäisi viimeinkin virranneen tarpeeksi vettä, sillä Gillan kuvailee suhdettaan Blackmoreen ”melko hyväksi” The Guardianin tuoreessa haastattelussa.

”Me molemmat olimme kusipäitä”, mies toteaa ja lisää pitävänsä Blackmoren kanssa yhteyttä — joskin siinä on omat haasteensa.

”Ritchiellä ei ole kämpillään minkäänlaista elektroniikkaa — ei tietokoneita, ei puhelimia tai muita vastaavia”, Gillan sanoo. ”Häneen ei saa yhteyttä. Mutta me vaihdamme viestejä ja tunnelma on melko hyvä.”

Muualla haastattelussaan Gillan puolustaa Deep Purplen kokoonpanojen vaihtuvuutta.

”Mielestäni lojaalisuus on yliarvostettua”, mies täräyttää. ”Olen nähnyt monia muusikoita, jotka jäävät uppoavaan laivaan kun aika on jo ajanut heidän ohitseen. Tietyillä asioilla on luonnollinen elinikänsä, ja mikäli tilannetta ei piristetä miehistön tai ympäristön muutoksilla, niistä tulee väsyneitä, enkä halua olla mukana sellaisessa.”