Deep Purple syyttää pitkäaikaista tilinpitäjäänsä bändin rahojen kavaltamisesta – Myöntänyt ”lainanneensa” noin kolme miljoonaa dollaria

Deep Purple.

Deep Purple on haastanut vuodesta 1994 yhtyeen tilinpitäjänä toimineen Dipak Shanker Raon oikeuteen ja syyttää tätä yhtyeen saamien rojaltitulojen kavaltamisesta ja käyttämisestä omiin tarkoituksiinsa. Asiasta uutisoi The Times.

Ian Gillan, Ian Paice ja Roger Glover sekä edesmenneen Jon Lordin perikunta ovat jättäneet oikeuteen syytteen, jossa katsotaan Deep Purplen tekijänoikeuksia ja rojalteja hallinnoivien yhtiöiden, HEC Enterprisesin ja Deep Purple (Overseas) Ltd.:n väärinkäyttäneen bändin varoja yhteensä lähes viiden miljoonan dollarin edestä.

Dipak Shanker Rao on myöntänyt ”lainanneensa” varoja noin kolmen miljoonan dollarin edestä. Englannin korkein oikeus on jäädyttänyt Raon omaisuuden ja yhtye on tähän asti saanut omiaan takaisin noin 600 tuhannen dollarin edestä. Sekä HEC Enterprises että Deep Purple (Overseas) Ltd. ovat nyt konkurssissa.

Deep Purple on 50-vuotisen uransa aikana taistellut usein talousasioistaan ja sille kuuluvien rojaltien vääriin taskuihin joutumisesta. Gillan, Paice, Glover ja Lord ovat aiemminkin haastaneet edellä mainitut yhtiöt oikeuteen maksamattomien rojaltien vuoksi vuonna 2003. Tuolloin syytteet sovittiin oikeussalin ulkopuolella. Pari vuotta sitten Ritchie Blackmore jätti puolestaan oman haasteensa, koska katsoi jääneensä ilman hänelle kuuluvaa osuutta vuoden 2003 sopimuksessa.

Deep Purple julkaisee huhtikuussa uuden InFinite-albumin, joka on järjestyksessään yhtyeen kahdeskymmenes. Purple lähtee myös The Long Goodbye -nimiselle kiertueelle loppuvuodesta.