Devin Townsend: ”Metalli on genreistä kenties se vähiten seksikkäin. Siinä on vain joukkioittain mustiin pukeutuneita hikisiä äijiä”

Devin Townsend ei näe metallissa juuri mitään seksikästä.

https://www.youtube.com/watch?v=eIGIccDAwmQ

Metallipiirien kenties vekkulein seuramies, Devin Townsend Projectistakin tuttu Devin Townsend ei pidä edustamaansa musiikkityyliä kovinkaan seksikkäänä. Asia käy ilmi herran Summer Breeze -festivaalien yhteydessä tekemässä haastattelussa.

Fanien videomuotoisiin kysymyksiin vastaillessaan miehen eteen lyötiin utelu, jossa tiedusteltiin milloin pakenevan hiusrajan omaavan herrasmiehen mahtaisi olla oikea aika vetäistä päänsä kokonaan kaljuksi. ”Pidin kiinni hiuksistani paljon yli niiden ’parasta ennen’ -päiväyksen”, Townsend toteaa. ”Olin kaljuuntumassa, mutta minulla oli vielä pitkät hiukset siinä ympärillä. Pidin niitä lähinnä siksi, että hyvä ystäväni pilaili kaljuuntumiseni kustannuksella, joten ajattelin että helkkari, kasvatan sivuja kaljun kehystämiseksi – ikään kuin korostamaan sitä. Loppujen lopuksi letti alkoi vain haista pahalta ja kyllästyin siihen, joten ajoin sen pois. Lyhyin vastaus lienee siis, että sitten kun kyllästyt harveneviin hiuksiisi.”

Juontajan tiedustellessa, onko hiuksilla suoraa yhteyttä seksikkyyteen metallimusiikin kontekstissa, mies hämmästeli mahtoiko moista olla edes olemassakaan. ”Seksikkyyttä metallissa? Onko sellaista olemassakaan? Joukkioittain mustiin pukeutuneita hikisiä äijiä. Tämä on genreistä kenties se vähiten seksikkäin. Se tekee hommasta helpompaa näin keski-iässä, sillä ei ole olemassa todellista tarvetta saada seksikkyyttä merkittäväksi osaksi työtäsi.”